Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wouter Bos wil onderzoek naar rol Gerrit Zalm bij DSB Bank

Wouter Bos wil onderzoek naar rol Gerrit Zalm bij DSB Bank
13 okt 2009 om 09:03

Minister Wouter Bos wil dat de toezichthouders AFM en DNB zich verantwoorden voor hun rol in de ondergang van DSB Bank. Bos zegt de onderste steen boven te willen krijgen en krijgt hierbij steun van GroenLinks . In het onderzoek zullen ook Gerrit Zalm, oud-bestuurder bij DSB, en Ed Nijpels, oud-commissaris bij de bank van Scheringa, zich moeten verantwoorden voor hun rol. Zalm publiceerde gisteren een brief waarin hij stelt niet verantwoordelijk te zijn voor de problemen bij de bank uit Wognum. "Terugblikkend op mijn periode bij DSB meen ik dat ik in het ruime jaar dat ik CFO was, me met succes heb ingezet voor een verbetering van het beleid. Ik heb er vertrouwen in dat dit ook uit het aangekondigde onderzoek, waaraan ik uiteraard volledig zal meewerken, zal blijken", aldus de oud-minister.

 

Ongezond in de kern

DSB Bank is in de kern niet gezond, zo stelt Wouter Bos. De problemen die zijn ontstaan wijt hij aan het beleid van de bank en de noodregeling was in de ogen van de bewindsman dan ook onvermijdelijk. Dirk Scheringa is een andere mening toebedaan, hij voelt zich ‘gepakt’ door Bos en DNB.

 

Nog bestaansrecht

Op dit moment wordt DSB Bank geleid door de curatoren Schimmelpenninck en Kuiper. De eerste was ook betrokken als curator bij het faillissement van Van der Hoop en de tweede is afkomstig van ABN Amro. Zij zullen moeten onderzoeken of DSB nog bestaansrecht heeft, maar volgens Nout Wellink, president van DNB, is de kans hierop klein.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.