Fusies en overnames kennen in derde kwartaal sterke daling

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 08 oktober 2009

Het aantal transacties in het derde kwartaal daalt met meer dan de helft ten opzicht van het tweede kwartaal.

Het aantal fusies en overnames in Nederland is in het derde kwartaal van dit jaar flink terugelopen. Dat blijkt uit cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt door de website Overfusies.nl. Het aantal transacties kende een afname van 52 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Ook de totale waarde van de transacties in het derde kwartaal is sterk afgenomen, tot 4 miljard euro ten opzichte van 23 miljard euro in het kwartaal voorafgaand. Er is echter wel hoop voor de toekomst wat betreft de overnamemarkt. “In het derde kwartaal zijn er wel veel grote deals aangekondigd, waardoor de kans groot is dat de markt in het vierde kwartaal weer aantrekt ”, aldus Willem van Oosten van Overfusies.nl.

Ontwikkeling fusies en overnames

 

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
info@abmos.nl of +31(0)50-711 39 93.

Geef een reactie