Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak flink hoger geopend

Damrak flink hoger geopend
6 okt 2009 om 10:30

De beurs van Amsterdam is vanochtend aanzienlijk sterker geopend dan aanvankelijk verwacht. Om 10 uur staat de AEX op 304 punten, bijna een procent hoger. De AMX doet het nog beter, de midkap wint meer dan 1,5 procent op net geen 468 punten. Beleggers bouwen voort op de hogere slotstanden op Wall Street gisterenavond, waar vertrouwen heerst over de komende kwartaalpublicaties. Over het tweede kwartaal wist maar liefst 70 procent van alle S&P-fondsen beter te presteren dan verwacht en voor het derde kwartaal rekent men op een voortzetting van deze goede resultaten.

 

Stijgers en dalers

Aan kop gaat vanochtend midkapper AMG met een winst van bijna 5 procent. Hiermee zet de metaalproducent de goede lijn van gisteren voort. Ook bouwbedrijf Heijmans doet het goed, met een plus van 4,5 procent. In de AEX zien we vrijwel alleen maar winnaars. Philips gaat aan op kop met een plus van meer dan 3 procent nadat Morgan Stanley het koersdoel voor het fonds verhoogde van 16 naar 18 euro. Daarnaast doen de financials het erg goed. SNS Reaal zit op een plus van meer dan 3,5 procent ING wint meer dan 3 procent en Aegon 2 procent. Dat de financials het zo goed doen is enerzijds het gevolg van een verhoging van het koersdoel van ING door UBS naar 15 euro en anderzijds een hoopgevend rapport door Goldman Sachs over de financiele sector.

 

Bos gewantrouwd in Brussel

Hoewel eurocommissaris Neelie Kroes bereid was om Wouter Bos nogmaals uitstel te geven om tot een verkoop van onderdelen van ABN Amro en Fortis Bank Nederland te komen, twijfelen velen in Brussel aan de bereidheid van Bos om daadwerkelijk tot een deal te komen. ABN Amro-dochter HBU zou worden verkocht aan Deutsche Bank, maar dit betekent dan wel dat ABN direct een concurrent in het zadel helpt. Gezien de houding van de Nederlandse onderhandelaars lijkt het er op dat Nederland liever niet tot een deal komt. Op 19 oktober verloopt echter wel de deadline van Neelie Kroes en zal een afkeuring van de samensmelting van ABN Amro en Fortis Bank Nederland vermoedelijk volgen.

 

DSB minder populair

De belangstelling voor een spaarrekening bij DSB is behoorlijk afgenomen na de opzienbarende uitspraken van Pieter Lakeman afgelopen donderdag, zo becijferde Independer.nl. Er blijkt tot nu toe echter nog niets van enige juridische actie tegen Pieter Lakeman. Een hoogleraar privaatrecht geeft DSB gelijk om niet naar de rechter te stappen. Volgens hem brengt dit alleen maar negatieve publiciteit met zich mee. Nout Wellink van De Nederlandsche Bank merkte eerder op dat het wellicht zinvol zou zijn om de uitspraken van Lakeman te testen op strafbaarheid en aansprakelijkheid.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.