Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING ziet verbetering in Europese economie

ING ziet verbetering in Europese economie
30 sep 2009 om 15:27

De Europese economie vertoont de eerste tekenen van herstel van de economische groei. Nederland volgt binnenkort zo stelt ING Wholesale Banking vandaag in een vooruitblik voor de Nederlandse economie. De bank realiseert zich wel dat het herstel van de Nederlandse economie kwetsbaar is, omdat Nederland erg afhankelijk is van de ontwikkelingen van de wereldhandel.

 

ING verwacht dat door bedrijven in 2010 naar verwachting EUR20 miljard minder zal worden geinvesteerd dan in 2008.

 

Aankomend jaar aanzienlijk minder investeringen

In het rapport verscheen verder dat de investeringen van ondernemers een dramatische terugval laten zien. In totaal zal er in 2010 20 miljard euro minder worden geïnvesteerd in vergelijking met vorig jaar. De grootste daling vond plaats in bouwsector, namelijk 31 procent voor zowel dit en volgend jaar. Andere sectoren waar het slecht gaat zijn de industrie en transport. Deze sectoren laten respectievelijk forse afnames zien van 27 procent en 23 procent.

 

Diepste naoorlogse dal voorbij

Het einde van de recessie voor de Nederlandse industrie komt in zicht. Dat is de voornaamste conclusie van een eerder bericht van het Economisch Bureau van ING. Voorraden worden weer op peil gebracht en de wereldhandel trekt aan. Het gevolg hiervan is een hernieuwde groei van de industriële productie in 2010. In 2009 zag de industriële productie een krimp van 10 procent, maar voor 2010 wordt een groei verwacht van 1,5 procent. Het Economisch Bureau wees er eerder dit jaar al op dat in de Nederlandse industrie in 2009 en 2010 tussen de 80.000 en 100.000 banen verdwijnen. Woltheus vreest dat deze banen niet terugkomen.

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.