Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`BNP Paribas haakt af voor Fortis-delen, Deutsche Bank weer in de running voor HBU`

`BNP Paribas haakt af voor Fortis-delen, Deutsche Bank weer in de running voor HBU`
30 sep 2009 om 18:32

BNP Paribas overlegt niet langer over een overname van Fortis Commercial Banking en Commercial Finance. Daardoor zullen de onderhandelingen over de verkoop van ABN Amro onderdelen aan Deutsche Bank weer opleven, zo laten bronnen die bekend zijn met de situatie weten. Dat staat te lezen op de website van het FD. Volgens de bronnen wordt BNP Paribas tegengehouden in een overname van de Fortis onderdelen door de voorwaarden van een claimemissie waar de Franse bank momenteel mee bezig is.

Deadline verlengd

Twee weken geleden liepen de gesprekken met Deutsche Bank over de overname van ABN-onderdeel Hollandsche Bankunie (HBU) vast. Het ministerie van Financiën gaf Deutsche Bank de schuld van het mislukken van de onderhandelingen, terwijl Deutsche Bank het tegendeel beweerde. Volgens de bronnen is het echter ABN Amro zelf die de overnamegesprekken bewust torpedeerde. ABN AMRO zou niet willen dat het “Nederlandse deel van ABN Amro werd opgebroken,” aldus de bron.


Deutsche Bank weer aan de onderhandelingstafel

De Europese Commissie (EC) gaf na het mislukken van de onderhandelingen met Deutsche Bank het ministerie van Financiën voor de derde keer meer tijd om het mededingingsprobleem op te lossen bij de fusie van ABN Amro en Fortis Bank Nederland. De deadline werd toen verlengd tot 2 oktober. Vanwege de aftocht van BNP Paribas zou Deutsche Bank zich weer spontaan kunnen melden als potentiële koper van HBU, aldus een van de bronnen.

Zowel Deutsche Bank, ABN Amro als het ministerie van Financiën hebben niet gereageerd op de berichtgeving.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.