Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX opent lager na verliezen VS

AEX opent lager na verliezen VS
18 sep 2009 om 08:28

Na de winsten van de afgelopen dagen zijn de beurzen wereldwijd bezig aan een kleine correctie. De Amerikaanse beurzen zijn gisteren lager gesloten en ook de Aziatische beurzen staan op verlies. Naar verwachting zal de AEX vanochtend zo’n vier punten lager openen.

Jumbo wil Super de Boer overnemen

Supermarktketen Jumbo wil Super de Boer (SdB) overnemen . Dat meldt de Telegraaf vandaag. Volgens de krant zullen beide partijen de overname vandaag bekend maken. Jumbo zou 480 miljoen euro over hebben voor SdB. De overname van SdB past binnen de plannen van Jumbo om binnen vijf jaar tijd de omzet te verdubbelen.

EU handhaaft regels fusie ABN en Fortis

ABN Amro en Fortis Bank Nederland mogen niet fuseren zolang het ABN-onderdeel Hollandsche Bank Unie (HBU) niet wordt verkocht . Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie gisteren herhaald. De combinatie van ABN en Fortis zou volgens de commissie een te dominante positie op de Nederlandse markt krijgen als het HBU niet zou verkopen. Gisteren werd bekend dat Deutsche Bank niet langer geïnteresseerd is in een overname van HBU.

Amerika

Na drie dagen van winst moesten de Amerikaanse beurzen gisteren een kleine pas op de plaats maken. Beleggers waren bang dat de winsten van de afgelopen dagen iets vooruitliepen op de economische situatie. Positieve macrocijfers konden hier niets aan veranderen.

De Philadelphia Fed-index bereikte met 14,1 punten de hoogste stand sinds 2007 en de eerste steunaanvragen daalden onverwacht. Wel was het aantal in aanbouw genomen woningen in augustus minder sterk gestegen dan verwacht. 

De Dow Jones verloor 0,08 procent op 9.784 punten. De S&P en de Nasdaq verloren beide 0,3 procent.

Azië

Ook in Azie staan de beurzen op verlies. In Tokio is de Nikkei-index 0,7 procent lager gesloten op 10.372 punten. De Hang Seng staat in de middaghandel op een verlies van 0,3 procent.

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.