Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht openingsverlies voor Damrak

Licht openingsverlies voor Damrak
14 sep 2009 om 08:29

Het Damrak gaat naar verwachting de week beginnen met een licht verlies. De lagere opening komt nadat de beurzen van Azië aan het einde van de handelsdag op stevige verliezen staan. Zo staat de Nikkei meer dan 2 procent in het rood, terwijl de HangSeng tegen een verlies van een procent aan hinkt.

 

OctoPlus tekent service contract met Axentis Pharma

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus maakt vandaag bekend dat het een service contract op het gebied van farmaceutische ontwikkeling en productie heeft getekend met een nieuwe klant, het Zwitserse Axentis Pharma AG. De waarde van het contract werd niet bekend gemaakt.

 

Regering Vlaanderen wil onderzoek overname Opel

Kris Peeters, de Vlaamse minister-president, wil dat de vertrouwelijke rapporten over Opel openbaar worden gemaakt. Volgens Peeters zou uit de rapporten blijken dat de Antwerpse Opel-fabriek rendabeler is dan een aantal vestigingen in Duitsland. Dat Magna, dat Opel heeft overgenomen, alsnog de fabriek in Antwerpen sluit, is volgens Peeters het gevolg van “politieke motieven.” De Vlaamse minister-president wil daarom dat de Europese Commissie de overname van Opel onderzoekt. Peeters heeft vanochtend een gesprek met EU-commissaris Günther Verheugen. Daarnaast houdt het Europese parlement een plenaire zitting over de autofabrikant.

Afgelopen week maakte bondskanselier Merkel bekend dat het consortium rond Magna Opel zou overnemen. Magna genoot daarbij de steun van de Duitse regering, omdat het aangaf dat het geen fabrieken van Opel in Duitsland zou gaan sluiten.


Wall Street licht lager gesloten

Wall Street is afgelopen vrijdag met licht verlies gesloten. De Dow Jones sloot 0,23 procent lager op 9605,041 punten, terwijl de S&P 500 0,14 procent verloor en op 1042,73 punten uitkwam. De Nasdaq bereikte een eindstand van 2080,90 punten, een verlies van 0,15 procent. Het verlies kwam ondanks de toename van het consumentenvertrouwen in september, dat het het hoogste niveau van de afgelopen drie maanden bereikte.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.