Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs opent hoger

Amsterdamse beurs opent hoger
11 sep 2009 om 08:26

Op de beurzen heerst een positief sentiment. Net als de beurzen op Wall Street sloot ook de AEX gisteren voor de vijfde dag op rij met winst en de verwachting is dat de koersstijging bij opening wordt voortgezet.

Tesco en Fortis sluiten nieuw partnership

Tesco en Fortis hebben hun eerder aangekondigde besprekingen omtrent een nieuw partnership in auto- en woningverzekeringen afgerond. Tesco is verantwoordelijk voor de retail pricing, verkoop en marketing, klantendienst en de ontwikkeling van nieuwe producten. De nieuwe entiteit, Tesco Insurance Limited, zal voor 49,9 procent in handen zijn van Tesco en voor 50,1 procent van Fortis.

Aandelenuitgiftes

Het Nederlandse vastgoedfonds VastNed Retail zal ruim 1,6 miljoen nieuwe aandelen plaatsen. Dit komt overeen met bijna 10 procent van het geplaatste aandelenkapitaal. De aandelen zullen worden aangeboden aan institutionele en gekwalificeerde Nederlandse beleggers en middels een accelerated bookbuild aanbieding aan buitenlandse aandeelhouders. De netto-opbrengst van de emissie zal worden aangewend om de financiële positie van de onderneming te versterken.


Pharming
maakte vanochtend bekend dat het 1 miljoen euro heeft opgehaald middels de uitgifte van 1,8 miljoen nieuwe aandelen. Afnemer van de stukken was YA Global Masters.

Draka en Prysmian laten fusie schieten

De fusie tussen Draka en Prysmian is van de baan. Na berichten in de Italiaanse media, maakte een woordvoerder van Draka bekend dat de gesprekken inderdaad zijn beëindigd. De onderhandelingen liepen al enkele maanden en zicht op een spoedig bevredigend einde was er niet.

Amerika

De Amerikaanse beurzen zijn gisteren voor de vijfde dag op rij hoger gesloten. Een rally van vijf dagen was niet meer voorgekomen sinds november vorig jaar. Reden voor het positieve sentiment donderdag waren de positieve vooruitzichten van bedrijven, waaronder Procter & Gamble, Texas Instruments en ASML .

De Dow Jones sloot 0,8 procent hoger op 9.627 punten. De S&P bereikte met 1.044 punten de hoogste stand in bijna een jaar en de Nasdaq sloot met een winst van 1,2 procent.

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.