NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie dinsdag, 8 september 2009 15:18

Hogere opening voor Wall Street

Wall Street lijkt vandaag een hogere opening tegemoet te gaan. De opening indicator van de Dow Jones staat 0,88 procent hoger, terwijl die van de Nasdaq 0,58 procent hoger noteert. De prijs van goud is vandaag gestegen tot het hoogste niveau sinds maart 2008 en doorbrak de 1.000 dollar-grens. Een ounce (circa 28,35 gram) goud kostte vanmiddag 1.007,45 dollar. Vanavond wordt in de Verenigde Staten (VS) het consumentenkrediet over juli bekend gemaakt Verder staan er vandaag geen Amerikaanse macrocijfers op het programma. 


Amerikaanse garantieinstellingen verkeren in nood

De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) en de Federal Housing Agency (FHA), twee Amerikaanse garantieinstellingen, zijn als gevolg van de crisis hun opgebouwde reservers aan het verliezen . De instellingen raken in de problemen doordat huiseigenaren niet in staat blijken hun hypotheken af te lossen en banken die in de problemen zijn geraakt.

Duitse overheid versoepelt standpunt tegen behoud Opel door GM

De Duitse overheid heeft zijn standpunt tegen een mogelijk behoud van Opel door General Motors (GM) versoepeld . Dit schrijft persbureau Reuters vandaag.ochen Homann, vice-minister van het Duitse ministerie van Economische Zaken, zei vandaag op een conferentie voor energie dat GM met een krachtige business-strategie moet komen alvorens de Duitse overheid met het behoud instemt.


Hershey gaat mogelijk bod doen op Cadbury

De Amerikaanse chocoladeproducent Hershey gaat mogelijk, in navolging van Kraft Foods, een bod doen op de Britse producent van snoepgoed Cadbury . Dat schrijft de Wall Street Journal vandaag op basis van een bron dicht bij Hershey: “Hershey is zich er van bewust dat Cadbury de laatste grote snoepgoedfabrikant is die mogelijk overgenomen kan worden, en daarom is het aannemelijk dat ze zullen reageren.” Volgens de Wall Street Journal zou Hershey de financiering van de eventuele overname moeilijk rond krijgen. Het Amerikaanse bedrijf heeft een marktwaarde van 8,8 miljard dollar tegen een waarde van 17,5 miljard dollar van Cadbury. De krant noemt het Zwitserse Nestle als mogelijke partner van Hershey bij de overname.


Agenda

Vanavond om 21.00 uur Nederlandse tijd zal in de VS het consumentenkrediet over juli bekend worden gemaakt.

Door: Ruud Geerdinck, ABM Financial News.
info@abmos.nl of +31(0)50-711 39 93

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

juni 30, 2022

KansHebber Galapagos

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

 • 19:42

  TA van Edward Loef – Twijfels over de olieprijs?

Masterclasses

Columns

Nieuw
30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

29 jun 11:25 Nico Inberg

Uitkotsmoment Just Eat Takeaway

29 jun 09:19 Nico Inberg

Sofina: Grootste deelneming een vraagteken