Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vopak sluit met succes een nieuwe onderhandse lening af

Vopak sluit met succes een nieuwe onderhandse lening af
7 sep 2009 om 07:40

Vopak heeft met succes een nieuwe onderhandse lening afgesloten voor 210 miljoen Singapore Dollar (circa EUR 102 miljoen) in de Aziatische ‘Private Placement’ markt. In deze nieuwe onderhandse lening participeren 11 institutionele beleggers. Na een aantal succesvolle projectfinancieringsprogramma’s in Azië en bedrijfsfinancieringen van regionale Vopak-groepsondernemingen door Aziatische financiële instellingen, is dit Vopak’s eerste onderhandse lening in deze regio voor wereldwijde financieringsdoeleinden. Door middel van deze plaatsing vindt er een verdere optimalisatie plaats van de langetermijn-financiering van Vopak’s groeistrategie.

 

De onderhandse lening

De onderhandse lening wordt uitgegeven met een looptijd van 5 jaar en heeft een vast rentepercentage van 5 procent. De onderhandse lening vergroot de flexibiliteit van de financiële ruimte onder de huidige doorlopende kredietfaciliteit (een zogenaamde ‘revolving credit facility’) en zorgt  voor een verdere verbetering van de gemiddelde looptijd en rentestructuur van de beschikbare bedrijfsfinancieringen. In deze transactie trad DBS Bank Ltd. (DBS) op als exclusieve agent. Naast het feit dat DBS deelnam in een van de eerdere Amerikaanse onderhandse leningen participeert het bedrijf ook in deze nieuwe Aziatische onderhandse lening.

 

Schuldpostie

Na deze plaatsing bestaat het schuldprofiel uit circa 550 miljoen euro aan Amerikaanse onderhandse leningen met looptijden van 8 tot 15 jaar, deze nieuwe Aziatische onderhandse lening en een nog 3 jaar doorlopende kredietfaciliteit (‘revolving credit facility’) van 1 miljard euro,
waarvan dan circa 235 miljoen euro benut is.

 

Toelichting CFO Jack de Kreij

“We zijn zeer verheugd om te ervaren dat onze langetermijn-strategie, die in de afgelopen jaren tot robuuste groei heeft geleid, ook erkend en sterk ondersteund wordt door een brede groep van Aziatische institutionele beleggers. Deze onderhandse lening in Azië is een bemoedigende herbevestiging van Vopak’s toegang tot flexibele langetermijn-financieringsbronnen uit verschillende (regionale) kapitaalmarkten over de gehele wereld.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.