Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hunter Douglas richting uitrookprocedure

Hunter Douglas richting uitrookprocedure
12 jun 2009 om 08:18

Door een mogelijke wijziging in de statuten van Hunter Douglas wordt het voor grootaandeelhouder Ralph Sonnenberg eenvoudig om middels een uitrookprocedure de onderneming van de beurs te halen. A.s. dinsdag zal, tijdens de aandeelhoudersvergadering op Curacao, het voorstel van Sonnenberg inzake de statutenwijziging ter stemming worden gebracht.

 

Uitrookprocedure

Op dit moment is het zo dat een aandeelhouder met 95 procent van de aandelen in bezit, mag overgaan tot een zogenoemde uitrookprocedure om zo het bedrijf volledig in handen te krijgen. Sonnenberg bezit 90,2 procent van de onderneming en kan dus nog niet overgaan tot een dergelijke procedure. Door de statuten te wijzigen zou een uitrookprocedure al mogen worden geinitieerd bij een bezit van 90 procent van de aandelen.

 

Nederlandse Antillen

Aangezien Hunter Douglas niet in Nederland maar op de Nederlandse Antillen is gevestigd, mag de onderneming een dergelijke aanpassing doorvoeren. De kans dat het ook daadwerkelijk gebeurt, is groot. Sonnenberg legt met zijn belang zoveel gewicht in de schaal dat het voor de minderheidsaandeelhouders vrijwel een verloren zaak is. De aandeelhouders kunnen zich daarom een reis richting de Antillen besparen, tenzij zij dit willen combineren met een vakantie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.