Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs vlak van start

Amsterdamse beurs vlak van start
12 jun 2009 om 08:40

De AEX zal vanochtend vlak van start gaan, nadat de winsten op Wall Street gistermiddag grotendeels weer verdampten. Later vandaag wordt de industriële productie van de eurozone bekendgemaakt en komen er uit Amerika macrocijfers over de im- en exportprijzen en het consumentenvertrouwen.

Nieuw fonds voor zekerheid spaarders

Als het aan minister Wouter Bos ligt dan zullen banken in Nederland zelf gedeeltelijk op moeten draaien voor hun faillissement. Nu is het zo dat wanneer een bank failliet gaat de spaarders van de bank schadeloos worden gesteld door de collega-banken. Bos wil het bestaande depositogarantiestelsel vervangen door een speciaal spaardersfonds . Wanneer een bank failliet gaat dan kan dit fonds  worden gebruikt om spaarders schadeloos te stellen.

Werkgevers en werknemers niet blij met plan voor pensioenfondsen

Werkgevers en werknemers zien niets in het plan van Wouter Bos om pensioenfondsen een belang te laten nemen in de Nederlandse financiële sector . Dit zou moeten zorgen voor stabielere aandeelhouders in de sector. Volgens de werkgevers- en werknemersorganisaties is het de primaire taak van een pensioenfonds om het pensioengeld van zijn leden goed te beheren. Door het plan van Bos zouden ze nu hun geld moeten investeren in ongezonde bedrijven.

Nieuwe koers voor Homburg

Vastgoedbedrijf Homburg heeft aangekondigd dat het een nieuwe strategische koers zal gaan volgen. Homburg wil zich alleen nog richten op vastgoed dat inkomen genereert. Daarnaast wil het bedrijf veranderingen doorvoeren in haar aandelenstructuur en zal het over 2009 geen dividend uitkeren.


Hunter Douglas richting uitrookprocedure

Door een mogelijke wijziging in de statuten van Hunter Douglas wordt het voor grootaandeelhouder Ralph Sonnenberg eenvoudig om met een uitrookprocedure de onderneming van de beurs te halen. Aanstaande dinsdag zal, tijdens de aandeelhoudersvergadering op Curacao, over de voorgestelde statutenwijziging van Sonnenberg worden gestemd. De kans is groot dat Sonnenberg met zijn belang van 90,2 procent zal slagen in zijn plan. Voor de minderheidsaandeelhouders is het vrijwel een verloren zaak.

 

Blackrock neemt investeringstak Barclays over

De Amerikaanse bank Blackrock heeft een akkoord bereikt met de Britse bank Barclays voor de overname van het onderdeel Global Investors. Blackrock neemt de investeerder over voor 13,5 miljard dollar in contanten en aandelen. Met de overname wordt de Amerikaanse bank de grootste fondsmanager ter wereld.

Buitenlandse beurzen

De Dow Jones verloor gisteren aan het eind van de handelsdag een groot deel van haar winst, maar wist toch nog 0,4 procent hoger te sluiten op 8.771 punten. De S&P en de Nasdaq wonnen ook ongeveer een half procent.

In Tokio is de Nikkei-index boven de 10.000 puntengrens gesloten. Met een winst van 1,43 procent bereikte de index een stand van 10.124 punten. De beurs in Hong Kong staat op een winst van 1,24 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.