Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Antonov sluit joint venture met Lifan en Landai

Antonov sluit joint venture met Lifan en Landai
2 jun 2009 om 13:32

Antonov heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de TX-6 versnellingsbak met de Chinese concerns Chong Qing Landai Industries (Landai) en Lifan Industry Group (Lifan). Dit werd vandaag bekendgemaakt door de producent van versnellingsbakken. Lifan is een autofabrikant, terwijl Landai versnellingsbakken produceert.

De overeenkomst betrekt Lifan in het engineering programma om de Antonov TX-6 automatische versnellingsbak te gaan produceren. De eerste stap zal zijn om het TX-6 prototype in twee Lifan 620 auto’s in te bouwen, en de verwachting is dat dit zes maanden gaat duren. De engineering kosten zullen gezamenlijk gedragen worden door Antonov en Landai. Wanneer het project succesvol is afgerond zal Lifan de voorkeursklant voor de TX-6 worden en de verwachting is dat zij een order zullen plaatsen voor de eerste batch van de versnellingsbakken die geproduceerd worden.

Afgelopen maand maakte Antonov al bekend dat zowel Antonov als Landai bereid zijn 15 miljoen euro in het project te investeren. Toen werd gezegd dat bijdragen van andere partners dit bedrag zouden kunnen beïnvloeden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.