Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX hoger van start op rustige handelsdag

AEX hoger van start op rustige handelsdag
1 jun 2009 om 08:29

De AEX zal vandaag naar verwachting ruim 2 procent hoger van start gaan. Het zal in verband met Pinksteren een rustige handelsdag worden. Wel is het een belangrijke dag voor de Amerikaanse autosector. 

Dag van de waarheid voor Amerikaanse autosector

Vrijdag werd al bekend dat het Canadese Magna autofabrikant Opel zou overnemen. Vandaag is het de dag van de waarheid voor moederbedrijf General Motors (GM). De ooit grootste autofabrikant van de wereld vraagt waarschijnlijk uitstel van betaling aan. Vanmiddag geeft CEO Fritz Henderson een toespraak over de toekomst van GM. 

Ook voor Chrysler is het een belangrijke dag. De rechter die de surseance van Chrysler controleert beslist vandaag over de plannen voor een doorstart van bepaalde delen van het bedrijf.

Nieuwe overnamekandidaten Royal Mail

TNT heeft er een serieuze concurrent bijgekregen in de slag om een minderheidsbelang van 30 procent in het Britse Royal Mail . Het staatsbedrijf zou volgens The Sunday Telegraph in de belangstelling staan van durfinvesteerder CVC. Daarnaast wordt Deutsche Post genoemd als een van de mogelijke overnamekandidaten.

Wall Street

Voor de derde maand op rij is Wall Street hoger gesloten. De Dow Jones won vrijdag 1,15 procent op 8.500 punten. Amerikaanse multinationals als Coca-Cola, IBM en Pfizer profiteerden van een lagere dollar. In het laatste handelsuur werd bekend dat het consumentenvertrouwen in mei het hoogste punt in acht maanden heeft bereikt, wat door beleggers met gejuich werd ontvangen. De Nasdaq won 1,29 procent, de S&P 500 boekte 1,36 procent winst.

Azië

De Japanse Nikkei-index is 1,63 procent hoger gesloten op 9.678 punten. In Hong Kong staat de Hang Seng-index op een plus van 2,77 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.