Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Super de Boer breekt met eigen pensioenfonds

Super de Boer breekt met eigen pensioenfonds
2 apr 2009 om 08:42

Super de Boer maakte vandaag bekend dat het met Stichting Pensioenfonds SDB, het eigen pensioenfonds, geen overeenstemming heeft bereikt over de wijze waarop de dekkingsgraad van circa 86 procent op het minimaal vereiste niveau van 105 procent gebracht moet worden. Het pensioenfonds moet binnen 5 jaar het wettelijk niveau hebben bereikt.

Maatregelen

Super de Boer is naar eigen zeggen voorstander van een evenwichtig pakket herstelmaatregelen, dat bestaat uit extra premiebijdrage van de werkgever, premieverhoging voor huidige medewerkers, geen indexatie, het aanpassen van het beleggingsbeleid en tenslotte het korten van aanspraken vanaf 2012.

Breuk

Super de Boer heeft de huidige uitvoeringsovereenkomst met de Stichting Pensioenfonds SDB opgezegd met ingang van 1 januari 2010. Voor de periode vanaf 1 januari 2010 zal Super de Boer de mogelijkheden onderzoeken om voor de huidige medewerkers een nieuwe uitvoeringsovereenkomst te sluiten op basis van de huidige pensioenregeling. De tot 1 januari 2010 opgebouwde pensioenaanspraken (van zowel actieve- als niet actieve deelnemers) blijven in de Stichting Pensioenfonds SDB. Over de inhoud van de uitvoeringsovereenkomst werden geen verdere gegevens verstrekt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.