Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AFM waarschuwt tegen Adviesgroep Nederland, Spencer & Flemming en Infactor

AFM waarschuwt tegen Adviesgroep Nederland, Spencer & Flemming en Infactor
19 jan 2009 om 12:43

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten niet in te gaan op aanbiedingen om te bemiddelen in kredieten en verzekeringen en op aanbiedingen van kredieten (door middel van de ‘Maandrekening’ van Lanfermeijer & Partners) door Adviesgroep Nederland B.V., Spencer & Flemming en B.V. en Infactor B.V.

Adviesgroep Nederland B.V. en Spencer & Flemming B.V. maken onder andere gebruik van de (handels)naam Lanfermeijer & Partners (Dienstencentrum).

Bemiddeling

De AFM is van oordeel dat Adviesgroep Nederland, Spencer & Flemming en Infactor hebben bemiddeld dan wel bemiddelen in kredieten en verzekeringen zonder dat zij daartoe beschikken over een vergunning dan wel onder een vrijstelling vallen. Het in Nederland bemiddelen in kredieten en verzekeringen zonder dat een instelling beschikt over een vergunning dan wel onder een vrijstelling valt, levert een overtreding op van artikel 2:80 Wet op het financieel toezicht.

Kredieten

De AFM is tevens van oordeel dat Adviesgroep Nederland, Spencer & Flemming en Infactor kredieten hebben aangeboden dan wel aanbieden zonder dat zij daartoe beschikken over een vergunning dan wel onder een vrijstelling vallen. Het in Nederland aanbieden van krediet zonder dat een instelling beschikt over een vergunning dan wel onder een vrijstelling valt, levert een overtreding op van artikel 2:60 Wet op het financieel toezicht.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.