Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Binck is tevreden met kwartaal

Binck is tevreden met kwartaal
24 okt 2008 om 08:10

BinckBank houdt zich staande onder het geweld van de kredietcrisis. De online broker heeft in het derde kwartaal een winst van 14,7 miljoen euro geboekt. Over de eerste negen maanden kwam het resultaat uit op 46,1 miljoen euro. De solvabiliteitsratio bedraagt 16,8 procent.

Het aantal rekeninghouders groeide in het afgelopen kwartaal 5,9 procent naar 262.400. Ook in Frankrijk, waar Binck recent startte, en in België kon de broker nieuwe klanten begroeten. De kaap van 1.000 beleggers werd in Frankrijk gerond, in België heeft Binck inmiddels meer dan 20.000 klanten.

Toelichting

Thierry Schaap, CEO van BinckBank: “De recente heftige neerwaartse bewegingen op wereldwijde effectenbeurzen laten onze klanten en BinckBank niet onberoerd. Net als alle beleggers hebben onze klanten het zwaar te verduren en kampen zij met waardeverminderingen op hun portefeuilles.”

“Onze klanten handelden actief op beweeglijke markten wat heeft geleid tot een fors toegenomen aantal transacties in het derde kwartaal. Samen met voortdurende focus op kostenbeheersing en de kostenbesparingen uit de integratie met Alex, zorgde dit voor een goed en positief kwartaalresultaat.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.