Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street leunt vergeefs op kwartaalcijfers

Wall Street leunt vergeefs op kwartaalcijfers
23 okt 2008 om 14:25

De Dow Jones opent vandaag naar verwachting bijna 1 procent lager. Amerikaanse beleggers vrezen een recessie en zien in de koersval in Europa een extra reden om aandelen te verkopen. De kwartaalcijfers van enkele grote ondernemingen zijn echter aanleiding tot enig optimisme. Om 16.00 uur worden de huizenprijzen van augustus bekendgemaakt, dit kan mogelijk enige sturing aan de handel geven.

In het nieuws

Printerfabrikant Xerox heeft de winst in het derde kwartaal met 2 procent zien oplopen naar 258 miljoen euro. Ook de omzet steeg 2 procent naar 4,37 miljard euro. In 2009 verwacht Xerox een ’tweecijferige winstgroei’ te kunnen behalen.

Ook bij Dow Chemical steeg de winst, en wel met 6,2 procent naar 428 miljoen euro. De onderneming presteert nu nog goed, maar denkt wel dat het in 2009 te maken krijgt met de nadelige gevolgen van een recessie.

Bristol-Meyer Squibb boekte een gigantische winst wegens een eenmalige bate van 2 miljard dollar. Zonder de meevaller zakte de winst van 858 naar 580 miljoen euro.

Olie

De OPEC komt vrijdag in een spoedzitting bijeen in Wenen om te praten over de recente val van de olieprijs. Een vat ruwe olie kost op dit moment 69 dollar, waar deze in juli nog voor 147 dollar werd verhandeld.

Vooruitlopend op de vergadering van de olieproducerende landen meldde de president van de OPEC, Chakib Khelil, dat de olieproductie ‘stapsgewijs zou kunnen worden gereduceerd’.

Europa

In Europa is het kommer en kwel. De AEX staat om 14.25 uur onder de 250 punten-grens op 249,15 punten, een verlies van 2,32 procent. Arcelor Mittal (-10%) drukt de index, terwijl ook de bankensector klappen krijgt. Binnen de CAC40 (-2,74%) en de DAX (-4,18%) krijgen vooral mijnbouwers, banken en autoproducenten ervan langs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.