Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bonussen ter sprake in Tweede Kamer

Bonussen ter sprake in Tweede Kamer
23 okt 2008 om 08:11

Minister Wouter Bos van Financiën heeft gisteren in het debat met de Tweede Kamer gezegd, dat hij rekening zal houden met de onvrede in de Nederlandse samenleving over de bonussen van topmensen uit de bankensector. In België brak een rel uit over de bonus van 4 miljoen euro die voormalig CFO Mittler van Fortis kreeg.

Niet in Nederland

Fortis Nederland maakte daarop meteen bekend dat het sinds de nationalisatie geen bonussen meer heeft uitgedeeld. Volgens de bank is er een ‘retentiebonus’, een beloning voor het in dienst blijven die wel werd gegeven, gebruikelijk in de bankwereld.

Bepaalde partijen in de Tweede Kamer en de Belgische premier Leterme zeggen echter dat dit nou juist het punt is. “Ze moeten snappen dat dit niet langer kan, het is niet normaal dat een noodlijdend bedrijf met geld gaat smijten”, aldus de premier.

Bos

Minister Bos gaf aan dat wat hem betreft de bonussen alsook de vaste salarissen van zowel Fortis als ING worden aangepakt. Bij ING zullen een tweetal door de Staat benoemde commissarissen hierop toezien.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.