Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Buffet pompt 5 miljard in Goldman Sachs

Buffet pompt 5 miljard in Goldman Sachs
24 sep 2008 om 07:57

Warren Buffet heeft zijn slag geslagen. Lang bleef Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de rijkste man van de wereld, aan de zijlijn staan bij de kredietcrisis, maar nu is het raak. Buffet pompt 5 miljard dollar in Goldman Sachs, in ruil hiervoor krijgt hij eeuwigdurende preferente aandelen.

De stukken die Buffet in handen krijgt zijn niet inwisselbaar voor gewone aandelen en geven recht op een dividenduitkering van 10 procent. Goldman Sachs mag, tegen een premie van 10 procent, de aandelen op ieder gewenst moment terugkopen.

Warrants

Berkshire Hathaway kreeg tevens het recht om ter waarde van 5 miljard dollar gewone aandelen Goldman Sachs te kopen. Ook dit mag op ieder gewenst moment in de komende 5 jaar, tegen 115 dollar per stuk. De aandelen noteren op dit moment 125 dollar. Mocht Buffet de warrants uitoefenen, dan krijgt hij een belang van 10 procent in de noodlijdende bank.

Emissie

Naast de kapitaalinjectie van Buffet zal Goldman Sachs nog eens 2,5 miljard dollar gaan verwerven middels een openbare aandelenemissie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.