Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandeelhouders Exendis akkoord met uitkoop

Aandeelhouders Exendis akkoord met uitkoop
24 jun 2008 om 07:59

Exendis maakte op 6 juni bekend overeenstemming te hebben bereikt met drie leden van het management van haar werkmaatschappijen over een management buy-out voor een bedrag van 5 miljoen euro. Nu vandaag is ingestemd met de management buy-out, zal mogelijk een openbaar bod op de aandelen in Exendis volgen, dan wel liquidatie van Exendis.

Dividend

Tevens is vandaag ingestemd met het voorstel om een interim-dividend uit te keren van 1,50 euro per aandeel. De betaalbaarstelling is 2 juli 2008. De totale opbrengst voor de aandeelhouders, inclusief het interimdividend, bedraagt naar verwachting circa 4,50 tot 4,80 euro per aandeel, en kan licht boven deze
range uitkomen in het geval van een openbaar bod. Op basis van het aantal uitstaande aandelen van 1.762.712, vertegenwoordigt dit een waarde van 7,9 miljoen tot 8,5 miljoen euro.

Benoeming

De heer F. van Westen is vandaag benoemd tot de enige statutair directeur van Exendis. De heer Van Westen volgt hiermee de heer B.M.A. Jankovich op. De heer Van Westen is benoemd vanwege zijn relevante industriële en internationale ervaring en ervaring als bestuurder van beursgenoteerde ondernemingen. Zijn opdracht is de begeleiding van het mogelijke openbare bod of de liquidatie van Exdendis.

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen bestaat nu uit: de heer Th.R. Bremer (voorzitter), de heer W.M. Steenstra Toussaint en de heer B.M.A. Jankovich. Op dit moment wordt nog met derden gesproken over een mogelijk openbaar bod op de aandelen van Exendis na afronding van de management buy-out. Mocht geen openbaar bod volgen, dan zal de liquidatie van de vennootschap worden voorgelegd aan de aandeelhouders in een volgende bijeen
te roepen BAVA.

Afronding 

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen streven ernaar voor 31 december 2008 een openbaar bod of liquidatie af te ronden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.