Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wereldhave blijft bouwen in Amerika

Wereldhave blijft bouwen in Amerika
20 jun 2008 om 09:40

Het Nederlandse Wereldhave is hard aan het bouwen in het Texaanse San Antonio (VS). Wereldhave wil in het voorjaar van 2009 ruim vijfhonderd appartementen, tweehonderd hotelkamers en een flink aantal vierkante meters kantoorruimte gaan verhuren. Dat schrijft de Financiële Telegraaf in een interview met topman Gijs Verweij.

Hopeloze investering?

Gezien de ineengezakte vastgoedmarkt in Amerika, waarin de vastgoedonderneming een vijfde van zijn portefeuille heeft, lijkt bouwen in San Antonio een hopeloze investering te zijn. Dit wordt echter stellig ontkent door Gijs Verweij, directievoorzitter van Wereldhave. “Je moet een paar jaar vooruit kijken”, legt de topman uit. Volgens hem loopt het bedrijf anders het gevaar het hoogtepunt van de markt te missen.

Financiele positite

Door een grote reeks verkopen heeft Wereldhave ongeveer 70 procent van zijn bezittingen gefinancierd met eigen vermogen, dat afwijkt van de 60 procent waarop de onderneming doelt. Als gevolg hiervan heeft het fonds een kredietfaciliteit van 300 miljoen euro beschikbaar en zou nog meer kunnen lenen. Dit geeft het bedrijf kansen om acquisities te doen. “Helaas komen we niet regelmatig panden tegen die voldoen aan ons kwaliteitsniveau. Om deze reden geeft Wereldhave er de voorkeur aan om zelf vastgoed te ontwikkelen”, aldus Verweij.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.