Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ruim 40 procent bedrijven reorganiseert

Ruim 40 procent bedrijven reorganiseert
13 jun 2008 om 08:45

DPA Flex meldt vandaag dat een ruim een derde van de financiële managers betrokken is bij een reorganisatie met hun afdeling. Bij grote ondernemingen, meer dan 100 miljoen euro omzet, is dit 41,2 procent. Dit blijkt uit het onderzoek "Best of Finance" van de financiële detacheerder.

 

De belangrijkste reden voor de reorganisatie is gelegen in kostenbesparingen, dit is voor meer dan de helft van de ondervraagden de reden. In een kwart van de gevallen houdt de reorganisatie verband met een fusie of een overname, zo is te lezen in het onderzoeksrapport.

 

Positief over economie

Verder is opvallend in dit onderzoek onder financiële managers dat zij positief gestemd zijn over de economie en de vooruitzichten voor de eigen onderneming. Ruim 41 procent van de respondenten verwacht het komende jaar economische groei in Nederland en nog eens 51 procent verwacht dat de economie stabiel zal blijven.

 

Outsourcing

Uitbesteden van financiële processen lijkt zijn beste tijd te hebben gehad. Bijna een derde van de deelnemende organisaties heeft gedeeltelijk of alles uitbesteed, waarbij dit in de regel betrekking heeft op het salarisverwerkingsproces. Ruim 85 procent van de financiële managers zegt dat zij niet nadenken over uitbesteden van delen of de gehele administratie. Hiermee lijkt een duidelijke kentering te ontstaan in het denken over outsourcing binnen de financiële functie.

 

“Het is opvallend dat de kentering in het denken over outsourcing binnen de financiële functie, dat op zich kostenbesparend zou moeten werken, haaks staat op de verwachte groei in resultaatsontwikkeling van de deelnemende bedrijven", zo stelt Rob Koek van DPA.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.