Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Corporate in de schijnwerpers op Damrak

Corporate in de schijnwerpers op Damrak
11 jun 2008 om 08:55

Het Damrak zal licht hoger van start gaan. Zo is de verwachting op basis van de resultaten in Azië. De beurzen in het verre oosten lieten vannacht een goede indruk achter, het lijkt er zodoende op dat het desastreuze begin van de handelsweek vandaag ietwat kan worden hersteld.

Beleggers wachten op een tussentijds handelsbericht van bankgigant Royal Bank of Scotland. De prestaties van de eigenaar van ABN AMRO kunnen mogelijk een goed beeld geven van de toestand van de sector. Om 20.00 uur Nederlandse tijd publiceert de FED het zogenoemde 'beige book'.

In het nieuws

Het grote nieuws van vandaag is de overname van Corporate Express door de Amerikaanse branchegenoot Staples. Staples verhoogde zijn bod van 9,15 naar 9,25 euro per aandeel en zag de leiding van Corporate het bod vervolgens aanbevelen. De voorgenomen fusie met Lyreco is van de baan.

Draka kwam voorbeurs met een trading update. De kabelaar verwacht in het eerste halfjaar van 2008 een winststijging van 30 procent te kunnen realiseren. Arcelor Mittal kreeg een licentie voor een ijzerertsmijn in India.

Gisteravond werd bekend dat staatssecretaris van Economische zaken Frank van Heemskerk zich 'maximaal zal inspannen' om de postmarkt per 1 januari 2009 vrij te geven. Volgens EU regelgeving heeft Nederland tot begin 2011 om de postmarkt te liberaliseren.

Amerika en Azië

Op Wall Street lieten de indices een gemengd beeld zien. De Dow Jones sloot, dankzij een lagere olieprijs, licht hoger: 0,08 procent op 12.289 punten. De Nasdaq moest echter 0,43 procent prijsgeven. De S&P 500 noteerde aan het eind van de handelsdag een verlies van 0,24 procent.

In Azië was de stemming een stuk beter. De leidende Nikkei-index ging er 1,16 procent op vooruit op 14.183 punten. De Hang Seng hield met een winst van 0,01 procent het hoofd net boven water.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.