Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

OPG neemt Calea Nederland over

OPG neemt Calea Nederland over
3 jun 2008 om 13:04

OPG heeft met ingang van 1 juni 2008 de activiteiten van Calea Nederland overgenomen. Het ingelijfde bedrijf is leverancier van producten en diensten voor het thuis toedienen van vocht en voeding via infuus. Met de overname wil OPG haar positie in het directe kanaal versterken, zo schrijft de onderneming in een persbericht.

 

Naar verwachting zal Calea over 2008 een omzet behalen van circa 1,5 miljoen euro. Verder is het bedrijf is gevestigd in Utrecht, en heeft het drie medewerkers in dienst. Calea Nederland maakt onderdeel uit van het Duitse bedrijf Fresenius.

 

Toelichting OPG

'Deze acquisitie past precies in onze strategische doelstelling van verdere groei in directe leveringen', zo zegt Marcel van den Broek, verantwoordelijk voor OPG Direct & Institutioneel. Hieraan voegde hij toe: 'Wij zien voldoende synergievoordelen met onze bestaande activiteiten op het gebied van inkoop, logistiek en administratie. Met deze acquisitie verbreden wij daarnaast ons assortiment', aldus Van den Broek.

 

Inrichting van Calea binnen OPG

Calea zal worden geïntegreerd binnen Tefa-Portanje, het onderdeel van OPG dat in Nederland medische hulpmiddelen levert aan ziekenhuizen en patiënten in de thuiszorg op het gebied van ademhalingsondersteuning, klinische voeding en infuustechnologie.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.