Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goede week voor Amsterdamse beurs

Goede week voor Amsterdamse beurs
2 jun 2008 om 09:30

 De Amsterdamse hoofdindex is de afgelopen week met 1,14 procent aangedikt. Afgelopen vrijdag sloot de index op 484,93 punten waar de slotstand een week eerder nog uitkwam op 479,48 punten. Met name de dalende olieprijs zorgde voor rust bij de handelaren. Het Nederlandse consumentenvertrouwen daalde verder, zo berekende het CBS. Het producentenvertrouwen daarentegen steeg licht.

 

Wellicht het meest in het oog springende fonds van afgelopen week was Blue Fox. De producent van software stond onder grote belangstelling van handelaren nadat bekend werd dat vijf partijen geïnteresseerd zouden zijn in een overname.

 

Marcel Boekhoorn liet optekenen een belang van vijf procent te hebben genomen in de Telegraaf Media Groep (TMG). Eerder al investeerde Boekhoorn, die zijn kapitaal ondermeer vergaarde met de verkoop van Telfort, in gratis krant Dag. Via TMG heeft hij nu ook een vinger in de pap bij concurrent Spits.

 

Vanwege een gewapende overval heeft de leiding van Shell besloten om voor onbepaalde tijd de productie in Nigeria stil te leggen. Bij bouwer Heijmans zijn inmiddels de nodige acties ondernomen nadat het bedrijf wederom een winstwaarschuwing moest afgeven. De CEO is vervangen, maar aandeelhouders zien liever ook de voorzitter van de raad van commissarissen ook opstappen.

 

Midkappers Fugro en USG People maken kans om tussentijds te promoveren naar de Amsterdamse hoofdindex als gevolg van een tussentijdse weging. Handel in het fonds Tele Atlas werd afgelopen vrijdag reeds opgeschort als gevolg van het aflopen van het bod van Tom Tom.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

 

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.