Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gamma heeft last van wisselkoersen

Gamma heeft last van wisselkoersen
23 apr 2008 om 09:06

Textielbedrijf Gamma Holding publiceerde vandaag voorbeurs de eerste kwartaalcijfers van het jaar. Analisten hadden de verwachting dat de omzet was toegenomen, voornamelijk door de overname van het Deense familiebedrijf Uni-Chains, eind verleden jaar. De verhoogde omzet is echter als sneeuw voor de zon verdwenen ten gevolge van de depreciatie van de Amerikaanse dollar en het Britse pond.

Gamma boekte een omzetgroei van 7 procent, tot 208 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde licht, van 17,4 naar 17 miljoen euro. De nettowinst van het textielbedrijf daalde van 10 naar 9,2 miljoen euro.

Gamma maakte tevens bekend dat het een herstructurering van de portefeuille ambieert. Zo zouden de onderdelen Sailcoth en Verseidag Ballistic Protection in de etalage worden gezet.

Vooruitzichten

Gamma houdt ondanks de problemen op de valutamarkt vast aan de doelstellingen voor 2008. Het wil een autonome omzetgroei van 3-5 procent realiseren een rendement op verkopen (EBITA/Netto omzet) van 8 tot 10 procent. Gamma streeft naar een jaarlijkse stijging van de winst per aandeel van 8-10 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.