Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Randstad en Vedior presenteren structuur

Randstad en Vedior presenteren structuur
22 apr 2008 om 09:22

Randstad en Vedior presenteerden vandaag hun visie op de bedrijfsstructuur in de Benelux, die na de fusie tussen de branchegenoten effectief moet worden. Randstad vraagt op 23 april in een bijzondere aandeelhoudersvergadering toestemming voor de overname van Vedior. Op 25 april zit de leiding van Vedior met zijn aandeelhouders om de tafel.

Integratie

Als gevolg van de toestemming van de Europese Commissie zijn de sociale partners in Nederland en de ondernemingsraden in België geraadpleegd en is de ondernemingsraden in Nederland om advies gevraagd ten aanzien van de voorgestelde bedrijfsstructuur in de respectievelijke landen.

Hoofdpunten

·         In de Benelux zal Tempo-Team naast marktleider Randstad gepositioneerd worden als een sterk tweede en onafhankelijk merk, hetgeen overeenstemt met de Randstadfilosofie. De ambitie van dit tweede merk is om in de Benelux een sterk alternatief voor Randstad te bieden.
·         In België en Luxemburg zullen de mass-customizedactiviteiten van Vedior na verloop van tijd overgaan naar het merk en de positionering van Tempo-Team. In Nederland zullen de mass-customizedactiviteiten van Vedior samengevoegd worden met de Tempo-Teamorganisatie en het Tempo-Teammerk.
·         Er zal een nieuw, internationaal Tempo-Teammerk gebouwd worden, waarbij geprofiteerd wordt van de opgedane ervaringen van merkmanagement binnen het Randstadmerk, waarbij aanzienlijke synergieën en een vergrote effectiviteit beoogd worden.
·         Dactylo in Nederland wordt samengevoegd met de Randstadorganisatie en het Randstadmerk. De focus van Dactylo op het midden- en kleinbedrijf is een waardevolle aanvulling op de Randstad portfolio.
·         Om de dienstverlening en efficiency te vergroten, zullen de bestaande shared service centers in Nederland samengevoegd worden. Hetzelfde geldt voor België en Luxemburg.
·         In België zullen de specialisten/professionalsactiviteiten van Expectra gecombineerd worden met de bestaande activiteiten binnen Randstad en de nieuwe Tempo-Teamorganisatie. Andere Vediormerken in het specialisten/professionalssegment in de Benelux zullen hun operationele activeiten voortzetten zoals tot nog toe gebruikelijk is geweest, waarbij rapportagelijnen aan de nieuwe situatie kunnen worden aangepast.

Toelichting

Tex Gunning, bestuursvoorzitter van Vedior en integratieleider: "De toekomst van Vedior en Randstad in de Benelux is veelbelovend en biedt volop mogelijkheden voor onze mensen. We hebben besloten om zo spoedig mogelijk een ontwerp voor de toekomstige gecombineerde organisatie in de Benelux op te stellen en niet te wachten totdat de transactie is afgerond. Deze proactieve benadering biedt ons tegelijkertijd de mogelijkheid om een aantal van Vediors sterke kanten goed in dit ontwerp te verwerken, zoals de introductie van een tweede mass-customizedorganisatie en -merk in België."

Andere landen

In andere landen waar Randstad en Vedior beide actief zijn, zijn integratieteams – bestaande uit vertegenwoordigers van beide bedrijven – hun integratieplannen aan het afronden. In een aantal gevallen is overleg met lokale sociale partners nodig. Om die reden kunnen deze integratieplannen pas in een later stadium bekendgemaakt worden.

Tijdschema

·         23 april 2008: buitengewone aandeelhoudersvergadering van Randstad Holding
·         25 april 2008: algemene vergadering van aandeelhouders van Vedior en publicatie eerstekwartaalcijfers 2008 van Vedior
·         25 april 2008: publicatie eerstekwartaalcijfers 2008 van Randstad Holding (verplaatst van 23 april 2008)
·         7 mei 2008: algemene vergadering van aandeelhouders van Randstad Holding
·         9 mei 2008 om 17.30 uur, Amsterdam-tijd: laatste dag van de aanmeldingstermijn van het bod (tenzij verlengd).

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.