Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs 2e dag op rij in rood

Amsterdamse beurs 2e dag op rij in rood
22 apr 2008 om 17:07

De Amsterdamse beurs heeft voor de tweede dag op rij deze week een verlies moeten nemen. De hoofdindex heeft eingelijk geen moment op winst gestaan en moet dan ook genoegen nemen met een koers die 1,09 procent lager uitkomt op 465,54 punten. De AMX wist het verlies beter te beperken. De koers staat nu op dezelfde stand als bij opening en in tegenstelling tot de AEX wist de midkap wel geruime tijd in het groen te verblijven.

 

In het nieuws

Waar de uitzenders Randstad en Vedior vanochtend de nieuwe bedrijfsstructuur presenteerden, werd ook bekend dat Air France-KLM definitief niet verder gaat met Alitalia. De nieuwe Italiaanse regering is van plan middels een noodplan de nationale vliegtuigmaatschappij te redden van een ondergang. De Europese Commissie liet weten dat Tom Tom kaartenmaker Tele Atlas mag inlijven. Tot slot meldde ook uitgeverij Wolters Kluwer een samenwerking.

 

Gamma Holding en Macintosh die vandaag hun aandeelhoudersvergadering hielden, moesten beide erkennen dat de wind uit de verkeerde hoek waaide. Akzo daarentegen verwacht meer voordeel te kunnen halen uit zijn overname van ICI.

 

Chipfabrikant AMSI doet zijn beloningsstructuur op de schop en bij automatiseerder Logica kunnen 1.300 man de komende periode hun ontslag tegemoet zien. De postbodes van TNT in Den Haag hebben aangekondigd morgen het werk neer te leggen.

 

Stijgers en dalers

Tom Tom was vandaag zondermeer op de juiste weg. De toestemming om kaartenmaker Tele Atlas mag overnemen maakt dat het fonds bijna 10 procent stijgt. Tele Atlas stijgt bijna 5,5 procent. Vopak dat met mooie kwartaalcijfers kwam kan rekenen op een koersstijging van zo'n 5,5 procent. Binck en Fugro sluiten de rij met stijgers met respectievelijk met 2,4 en 1,4 procent winst.

 

De dalers worden aangevoerd door Akzo, dat maar liefst 6,5 procent van zijn beurswaarde moet prijsgeven. USG daalt ruim 4 procent en Wavin, AMG en Logica allen ruim 3 procent.

 

Europa

De Franse en Duitse hoofdindex staan net als de Nederlandse op een verlies van ongeveer 1 procent.

 

Amerika

In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op een verlies van een half procent. De S&P500 en de Nasdaq doen het nog iets slechter. Oorzaak van de daling zijn de overwegend slecht ontvangen kwartaalcijfers. Positief nieuws was er ook. Het aantal verkochte huizen is in de maand maart licht boven de verwachting uitgekomen.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.