Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amper beursgangen in Duitsland gepland

Amper beursgangen in Duitsland gepland
21 apr 2008 om 15:43

Waar de markt voor beursintroducties in andere landen flink is afgeremd, staan investeerders in Duitsland wat betreft beursgangen zo goed als stil. Dankzij de kredietcrisis staat er voor 2008 op dit moment slechts één beursgang op de rol, het Hamburgste Ropal Europe.

2007

Aan het einde van de maand april in 2007 gingen er nog 8 bedrijven naar de beurs en werd er met het toetreden van Versatel een emissievolume van meer dan een miljard euro bereikt. Een jaar later, na de Amerikaanse vastgoedcrisis, schijnt niemand meer echt zin te hebben in een beursnotering.

Oorzaken

De kredietcrisis, die volgens beleggers zo langszamerhand op zijn laatste benen loopt, werkt door in de IPO-markt. Hoewel de aandelenmarkt zich enigszins begint te stabiliseren, overheersen op dit moment bij bankiers de emoties.

Door het hoge risico moeten aandelen nu tegen een zeer lage prijs worden aangeboden. Bovendien staan investeerders, die veel beursrijpe bedrijven in hun portfolio hebben, niet onder druk om hun klanten tegen elk bod naar de beurs te brengen. Vele ogen kijken al naar het jaar 2009.

België

Het sentiment in Duitsland is opmerkelijk, zeker gezien de positieve toon die Euronext onlangs aansloeg. De directeur noteringen van Euronext Brussel, Frédéric de Laminne, meent dat de Brusselse beurs in het eerste halfjaar 8 tot 12 nieuwe ondernemingen kan verwelkomen.

“Er zullen tegen 30 juni wellicht nog twee tot zes andere operaties volgen. Op de Vrije Markt, maar ook grotere transacties op de andere segmenten van Euronext Brussel”, aldus De Laminne. De Euronext-directeur geeft evenwel geen namen vrij.

Bronnen: koersalarm.nl / N-TV

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.