Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DICO neemt De Matrassenstad over

DICO neemt De Matrassenstad over
14 apr 2008 om 12:49

Met de voorgenomen overname van de Matrassenhal B.V. zet DICO International N.V., leverancier van bedden en slaapkamermeubilair, een nieuwe stap in de op verticale integratie gerichte strategie. Het over te nemen bedrijf is gevestigd in Breukelen en onder de handelsnaam Matrassenstad actief met de verkoop van matrassen, boxsprings, ledikanten en slaapkamermeubilair. Naar verwachting zal de overname nog deze week worden geëffectueerd. De overname draagt direct bij aan de resultaten van DICO.

 

Toelichting

DICO-bestuursvoorzitter Dick de Vries: “Deze overname past naadloos binnen het door DICO nagestreefde concept, gericht op het overnemen van vestigingen waarin het DICO-assortiment wordt verkocht naast een aantal andere merken in het slaapsegment. Via een zorgvuldige selectie van vestigingspunten moet dit op termijn leiden tot een groei naar minimaal veertig winkels.”

 

“De Matrassenstad heeft in de distributie van slaapproducten een unieke positie en deze overname is dan ook een uitgelezen kans om het herstel van DICO verder vorm te geven. Voorts geven de medewerking aan en de uitkomsten van de due diligence voldoende vertrouwen voor een succesvolle integratie” aldus De Vries.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.