Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Apollo komt gedwongen met IPO

Apollo komt gedwongen met IPO
10 apr 2008 om 14:13

Apollo Management komt naar de New york Stock Exchange, dat heeft het private equity-huis bekendgemaakt. Enkele investeerders in Apollo gaan ter waarde van 475 miljoen dollar aandelen publiek verkopen.

Sentiment

De timing van de IPO lijkt zeer ongunstig. De afgelopen maanden staan hedgefondsen zeer onder druk wegens de kredietcrisis. Diezelfde crisis zorgt er tevens al vanaf eind december voor dat de IPO-markt nauwelijks in beweging is.

Apollo is dan ook juridisch gedwongen tot een beursgang. In een overeenkomst, die het afgelopen augustus aanging met zakenbank Goldman Sachs, staat dat Apollo 'binnen 240 dagen een aanvraag voor een beursnotering moet doen'.

Interessant

De beursgang is voor banken, en andere private equity-huizen, een interessant studieobject. Het prospectus geeft immers een inkijk in een van de grootste private equity-fondsen ter wereld en de beursgang zal de marktwaarde van Apollo ruwweg kunnen bepalen.

Branchegenoot Kohlberg Kravis Roberts (KKR), dat zelf al vanaf juli vorig jaar een beursgang op de rol heeft staan, zal tevens met belangstelling het proces volgen. Wegens de crisis op de Amerikaanse hypotheekmarkt stelde KKR zijn IPO voorlopig uit. KKR heeft wel een notering in Amsterdam.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.