Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Grontmij kondigt overname in Engeland aan

Grontmij kondigt overname in Engeland aan
7 apr 2008 om 07:57

Grontmij heeft vandaag de volledige overname aangekondigd van Roger Preston & Partners, een toonaangevend ontwerp- en adviesbureau op het gebied van duurzaam bouwen. De overname is de derde acquisitie op rij in het Verenigd Koninkrijk en past in de Grontmij-strategie om klanten in ontwerp, advies en multidisciplinair projectmanagement hoogwaardige service te bieden. Eerder werden in dat kader al de Engelse bureaus Whitelaw Turkington (landschapsarchitectuur van topklasse) en Trett Consulting (vooraanstaand in contract-, project- en claimmanagement) overgenomen.

 

Roger Preston

Roger Preston & Partners behaalde in 2007 een omzet van ongeveer GBP 12 miljoen, de operationele marge ligt substantieel hoger dan het gemiddelde bij de Grontmij-groep. Verwacht wordt dat het netto resultaat van Roger Preston & Partners met EUR 0,12 bijdraagt aan de winst per aandeel Grontmij. Afgezien van een prestatiegericht earn out scenario bedraagt de overnameprijs GBP 13 miljoen.

 

Uitbreiding

Het hoofdkantoor van Roger Preston & Partners staat in Maidenhead in het Verenigd Koninkrijk. Het bureau is daarnaast substantieel aanwezig in Polen en is actief in Duitsland, Noord Amerika en Azië. Roger Preston & Partners maakt synergie mogelijk in de Grontmij sector Bouw in Duitsland, Zweden, Nederland en Denemarken. De aanwezigheid in Polen is een belangrijke versterking voor de Poolse activiteiten van Grontmij.

 

Zo’n 160 nieuwe professionals scharen zich nu ook onder de Grontmij paraplu waarmee het totaal aantal medewerkers van Grontmij in het Verenigd Koninkrijk en Ierland toeneemt tot ongeveer 1.350. 80% van het energieverbruik wordt veroorzaakt door gebouwen. Roger Preston & Partners is vooral sterk op het gebied van geïntegreerde systemen en installaties die bijdragen aan duurzame en energie-efficiënte oplossingen voor nieuwe en bestaande gebouwen. Roger Preston & Partners blijft onder de eigen merknaam opereren.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.