Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Imtech versterkt maritieme portfolio

Imtech versterkt maritieme portfolio
1 apr 2008 om 07:57

Imtech maakt voorbeurs bekend dat het Van Berge Henegouwen Installaties B.V. (VBH) overneemt. De totale overnameprijs is gebaseerd op circa vijf maal de EBIT en wordt in contanten voldaan. De overname zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. Het management van VBH blijft na overname aan.

 

Profiel Van Berge Henegouwen
VBH is een specialist op het gebied van maritieme technologie in luxe megajachten, zoals hightech entertainment (multimedia, audio en video); communicatie; beveiliging- en besturing; navigatie en computernetwerken. Jaarlijks verzorgt VBH dit soort geavanceerde (totaal)oplossingen aan boord van circa zes of zeven luxe motor- en zeiljachten (> 50 meter). 

 

VBH heeft een sterk netwerk en geniet een uitstekende wereldwijde reputatie bij haar klanten. Het bedrijf is gevestigd in Roelofarendsveen en telt circa 35 medewerkers. De omzet van VBH is de afgelopen jaren met gemiddeld 30 procent gegroeid en bedroeg in 2007 circa 12 miljoen euro. 

 

Strategie Imtech

Luxe jachten is een werkveld waarin Imtech zich verder wil versterken. Een trend in deze markt is de opkomst van geïntegreerde netwerken waarbij de elektrische systemen aan boord gebruikmaken van dezelfde (IP) basisinfrastructuur. Imtech en VBH werken daarbij steeds vaker samen in de markt voor luxe jachten. De overname van VBH versterkt het maritieme portfolio van Imtech en maakt het mogelijk om hightech multimediatechnologie binnen de totale scope van activiteiten van Imtech op het gebied van automatisering, elektrische installaties, voortstuwing, communicatie, navigatie, IT en beveiliging te integreren.

 

De verwachting is dat de maritieme bedrijven van Imtech (met name Imtech Marine & Offshore, Radio Holland Group en Hagenuk Schiffstechnik (HST)) met de overname een sterke troef in handen krijgen om een pakket aan maritieme totaaloplossingen aan boord van luxe megajachten uit te breiden met hightech multimediatechnologie van VBH. Zoals bekend verwerft Imtech per jaar opdrachten voor technische (totaal)oplossingen aan boord van tientallen luxe jachten in een groot aantal landen.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.