Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

OncoMethylome verleent handelslicentie

OncoMethylome verleent handelslicentie
27 mrt 2008 om 08:18

OncoMethylome Sciences en Laboratory Corporation of America® Holdings kondigden vandaag aan dat OncoMethylome LabCorp een exclusieve licentie heeft verleend op bepaalde IP-technologie voor het uitvoeren van commerciële testdiensten voor laboratoria om de methylatiestatus van het MGMT-gen te bepalen.

 

Geldigheid

De licentie is geldig in de Verenigde Staten en Canada en houdt enkele uitzonderingen in. De Esoterix Clinical Trials Services Division van LabCorp werd door OncoMethylome ook geselecteerd als één van zijn preferentiële onderaannemers van testservices voor het bepalen van de MGMT-methylatiestatus voor klinische studies. Volgens de contractvoorwaarden heeft OncoMethylome recht op een vooruitbetaling, mijlpaalbetalingen en royalty's van LabCorp. De andere contractvoorwaarden werden niet vrijgegeven.

 

Methylatie

Het is bewezen dat methylatie van het MGMT-gen vaak voorkomt bij verschillende vormen van kanker en de reactie op sommige kankerbehandelingen kan voorspellen. Zo is gebleken dat de methylatiestatus van het MGMT-gen een veelbelovende, potentiële indicator is voor de respons op chemotherapie op basis van alkylerende stoffen die worden gebruikt voor de behandeling van patiënten met kwaadaardige hersentumoren. Daarom is de MGMT-methylatiestatus van belang voor kankerspecialisten die dergelijke patiënten behandelen. LabCorp wil de MGMT-methylatiestatus bepalen met behulp van de Methylatie Specifieke PCR-technologie, waarvoor het een licentie van OncoMethylome Sciences verwierf.

 

Omwille van het potentieel voor bredere toepassingsmogelijkheden van deze kankermerker wordt de evaluatie van MGMT-methylatie geïntegreerd in verschillende internationale klinische studies voor patiënten met hersenkanker en andere vormen van kanker. De studies worden uitgevoerd door organisaties zoals de Amerikaanse Radiation Therapy Oncology Group (RTOG) en de European Organisaton for Research and Treatment of Cancer (EORTC).

 

Toelichting

"Deze test kadert in onze strategie gericht op gepersonaliseerde behandelingen. We koesteren dan ook hoge verwachtingen voor de MGMT-methylatietest, die kankerspecialisten kan helpen een betere verzorging aan de patiënt te verlenen en een optimale kankerbehandeling te bepalen. Laboratoriumtests voor genmethylatie vormen een belangrijke aanwinst op ons servicepakket in het domein van de oncologie. De tests stellen ons in staat om een completer servicepakket aan te bieden aan kankerspecialisten en hun patiënten", aldus Dr. Myla-Lai-Goldman, Executive Vice President, Medical Director en Chief Scientific Officer voor LabCorp.

 

"Het verlenen van een licentie op onze MGMT-methylatietechnologie aan één van de belangrijkste klinische laboratoria, zoals LabCorp, betekent een belangrijke mijlpaal in het programma voor gepersonaliseerde behandelingen van OncoMethylome en een belangrijke vooruitgang in de gepersonaliseerde geneeskunde", vertelt Herman Spolders, Chief Executive Officer van OncoMethylome. "We zetten de samenwerking met grote farmaceutische bedrijven, kankerorganisaties en andere stakeholders voort. Samen kunnen we andere biomerkers voor kanker op basis van methylatie identificeren, waarmee we artsen kunnen helpen om de behandeling van patiënten te optimaliseren en het succes ervan te vergroten."

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.