Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitsland nog altijd probleem voor TNT

Duitsland nog altijd  probleem voor TNT
20 mrt 2008 om 08:42

TNT is al enige tijd actief op de Duitse postmarkt, en hoewel er een liberalisatie van de markt plaatsvindt, ondervindt het postbedrijf nog altijd veel hinder. Deutsche Post, van oudsher het postbedrijf in Duitsland, bezit nog altijd een marktaandeel van ongeveer 90 procent. De Duitse regering is er nog altijd grootaandeelhouder in het Duitse postbedrijf. Vorig jaar besloot het om de CAO afspraak tussen Deutsche Post en de vakbondsorganisatie Verdi algemeen verbindend te verklaren. Tevens profiteert Deutsche Post nog altijd van een BTW-vrijstelling waardoor TNT met een achterstand wordt geconfronteerd.

 

OP dit moment bestaat de kans dat TNT, dat momenteel 7,50 euro als minimumloon hanteert, dit binnenkort moet verhogen naar 9,80 euro per uur. Hiermee zouden de loonkosten voor TNT en zijn onderaannemers met een kwart stijgen. Tevens zou de verhoging ook nog eens met terugwerkende kracht kunnen worden doorgevoerd. De overwinning die TNT recent boekte in de rechtszaal, zou in een hoger beroep namelijk wel eens kunnen sneuvelen.

 

De situatie maakt dat TNT momenteel liever een pas op de plaats maakt en kijkt hoe eea zich ontwikkelt alvorens verdere investeringen te doen in Duitsland.

 

Bron: koersalarm.nl

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.