Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ctac rondt uitbreiding belangen in dochters af

Ctac rondt uitbreiding belangen in dochters af
12 mrt 2008 om 08:41

In vervolg op de op 28 januari jl. aangekondigde intentieverklaring heeft SAPspecialist Ctac, de overname van de minderheidsbelangen van Alpha Holding in Ctac’s dochterondernemingen Re-Spect, Alphalogic en Ctac Belgium afgerond. Daarnaast heeft Ctac ook de minderheidsbelangen van de andere managementleden in Re-Spect en Alphalogic gekocht. Hierdoor verstevigt Ctac haar positie in deze succesvolle Ctac businessunits.

 

Re-Spect en Alpalogic

Met ingang van vandaag is Ctac volledig eigenaar van Re-Spect en Alphalogic (voorheen belangen van 50,02% en 51% respectievelijk). Het belang van Ctac in Ctac Belgium bedraagt op dit moment 91,25% (was 50,01%). Het minderheidsbelang wordt gehouden door andere managementleden.

 

Alpha Holding

Over de overige kleinschalige activiteiten van Alpha Holding worden tussen partijen nadere afspraken gemaakt. Uiterlijk 1 mei zal hierover duidelijkheid worden gegeven. Zoals reeds aangekondigd en als onderdeel van de beschreven transactie zal aan de aandeelhoudersvergadering van Ctac worden voorgesteld om Algemeen Directeur en grootste aandeelhouder van Alpha Holding, de heer Ir. Harry van Groenendael, te laten toetreden tot de Raad van Bestuur van Ctac als Chief Operating Officer.

 

Financiering

De totale transactie, inclusief voornoemde overige kleinschalige activiteiten, wordt grotendeels gerealiseerd door de uitgifte van 2,2 tot 2,5 miljoen aandelen Ctac. De transactie zal naar verwachting positief bijdragen aan de winst per aandeel. Het aantal uitstaande aandelen Ctac per 31 december 2007 bedroeg 8.889.525. Voor de uitgegeven aandelen is tussen partijen een lock-up regeling overeengekomen.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.