Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dax onder druk

Dax onder druk
10 mrt 2008 om 10:25

M-Dax beursgang HHLA bijna rond

Hamburger Haven naar de beursDe Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) zal vanaf 25 maart aan de M-Dax verschijnen. Dit heeft de beursraad afgelopen woensdag besloten. Zo’n start leidt bij een aandeel op korte termijn tot koerswinst, omdat zo’n aandeel veel aandacht krijgt. Omdat het besluit van de Deutsche Börse echter al verwacht werd, reageerde de koers, die nu nog op de ‘gewone’ Dax loopt, amper.

 

Analisten oordelen positief over het bedrijf, dat met een omzet van 1,15 miljard euro en een operatieve winst van 274 miljoen euro goede zaken doet. Vooral van de Chinese, economische groei schijnt het logistiek bedrijf te profiteren. Ook zijn er amper bedrijven die met zoveel zekerheid winstprognoses tot in de jaren 2012 kunnen opstellen. Mede omdat sinds 20 jaar de containertransportbranche zelfs in tijden van economische recessie niet is
Text: F.A.Z., 07.03.2008, Nr. 57 / Seite 25

 

Staalproducent Salzgitter presteert boven verwachting

De balanscijfers van profiel- en vlakstaalproducent Salzgitter liggen boven de verwachtingen van de analisten. De omzet is in het jaar 2007 met meer dan 21 procent tot 10,2 miljard euro gestegen. Omdat de toekomst in 2008 ook rooskleurig lijkt, kan het aandeel nog een koersstijging verwachten. Het aandeel wordt nu nog voor 115,78 euro verhandelt. Als het aandeel, dat afgelopen week nog onder de 100 euro lag, in de komende weken zijn stijging tot 130 euro kan volhouden, zal een aankoop van een zogenaamde Call-optie gaan lonen.

 

Een Call-optie met een strike van 115 euro, looptijd tot 20.06.08, BV 0.1. ISIN: DE000BN2ETL6, wordt bij een koers van 115,78 euro voor een bedrag van 1,56 – 1,57 verhandelt. Als het Salzgitter-aandeel haar koers binnen de volgende zes maanden tot op 130 euro kan laten stijgen, zal de Call-optie met 45,86 procent en een bedrag van 2,29 euro aan waarde groeien.
Walter Kozubek, hebelprodukte.de

 

Aandeelhouders TUI eisen splitsing

Volgens informatie van de website Welt Online eisen grootaandeelhouders een opsplitsing van reis- en scheepvaartorganisatie TUI. Een splitsing tussen het toerismegedeelte en de containerscheepvaart wordt steeds waarschijnlijker. Volgend Welt Online wordt voorzitter Michael Frenzel door invloedrijke aandeelhouders gedwongen om de scheepvaartdochter Hapag Loyd af te staan.
Aan de top van de splitsingsbeweging staat de Noor John Fredriksen. Volgens hem is het afsplitsen van Hapag Loyd de “meest efficiënte manier” om de echte waarde van het bedrijf transparant te maken. Mocht voorzitter Frenzel tijdens de aandelenconferentie in mei geen goed alternatief voor de afsplitsing presenteren, dreigt een machtstrijd die Frenzel niet zal kunnen winnen.
Welt online

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.