Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BAVA SNS Reaal wegens aandelenuitgifte

BAVA SNS Reaal wegens aandelenuitgifte
11 jan 2008 om 08:29

SNS Reaal maakte voorbeurs bekend op 29 januari 2008 een BAVA te beleggen. De buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders wordt georganiseerd om goedkeuring te verkrijgen voor de uitgifte van aandelen ter waarde van 600 miljoen euro.

Statutenwijziging

De leiding van SNS Reaal wil zes aandelen B aan Stichting Beheer SNS Reaal uitgeven, en een daarmee samenhangend een wijziging van de statuten van SNS Reaal. De statutenwijziging is vereist om de uitgifte van de zes aandelen B voor een totaalbedrag van 600 miljoen euro mogelijk te maken. De Stichting heeft ingestemd met het verwerven van deze aandelen in verband met de recent aangekondigde acquisitie van de Nederlandse en Belgische bedrijven van Swiss Life. De Stichting is meerderheidsaandeelhouder (54,3%).

Vervreemding

Het tweede agendapunt heeft betrekking op de vervreemding van door SNS Reaal nog te verwerven aandelen in het kapitaal van SNS Reaal. Dit hangt samen met het besluit dat door de algemene vergadering van aandeelhouders van SNS Reaal op 9 mei 2007 is genomen inzake de lange termijn bonusregeling voor de leden van de Raad van Bestuur.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.