Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs krijgt weinig richting

Amsterdamse beurs krijgt weinig richting
4 jan 2008 om 09:03

Vanochtend krijgt de Amsterdamse beurs bij opening weinig richting mee waardoor de beurs vlak zal openen. Er is voorbeurs weinig nieuws vrijgekomen en de Amerikaanse beurzen, waar gisteren veel macro-economisch nieuws gemeld werd, zijn gisteren verdeeld gesloten.

 

In het nieuws

Voorbeurs werd bekend dat Wolters Kluwer Financial Services een onderdeel van Stewart Lender Services wil overnemen. Het betreft een onderdeel dat zich bezighoudt met het voorspellen van overstromingen. Wolters Kluwer heeft zelf ook al een afdeling die zich hiermee bezighoudt en wil met deze stap zijn positie in de markt versterken.

 

Amerika en Azie

De Dow Jones-index sloot 0,1 procent hoger op 13.057,72 punten. De S&P500 sloot onveranderd op 1447,16 punten. De techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent op 2602,68 punten. De Nikkei, die de rest van de week gesloten was vanwege de jaarwisseling, sloot met een groot verlies. De koers daalde met maar liefst 4 procent tot 14.691,41 punten, het laagste niveau sinds juli 2006. Belangrijkste oorzaken zijn de Amerikaanse economie, de hoge olieprijs en de Yen.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.