Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM opent nieuwe fabriek

DSM opent nieuwe fabriek
26 okt 2007 om 09:27

DSM maakt vandaag bekend dat de uitbreiding van DSM NeoResins+ in Meppen (Duitsland) met succes is voltooid. De nieuwe fabriek zal onder meer worden gebruikt voor de productie van speciale urethaandispersies die worden toegepast in hoogwaardige decoratieve afwerklakken voor vakman en doe-het-zelver, coatings voor metaal en kunststof en lakken voor parketvloeren.

Toepassingen

De markt voor deze speciale urethaandispersies groeit momenteel snel omdat deze harsen, die een watergedragen alternatief vormen voor coatingsystemen op basis van oplosmiddelen, qua eigenschappen en duurzaamheid beter presteren dan de traditioneel gebruikte systemen. Bovendien hoeft in deze watergedragen dispersies geen gebruik te worden gemaakt van vluchtige organische stoffen (VOS) die schadelijk zijn voor het milieu. De dispersies bieden dan ook een uitstekend alternatief om de vermindering van de VOS-emissies te bereiken die nodig is om te voldoen aan wetgeving die in 2010 van kracht wordt.

 

Toelichting

Ben van Kooten, Businessgroepdirecteur DSM Resins, geeft het volgende commentaar: “De investering is van strategisch belang en zal DSM’s positie als leider op het gebied van speciale coatingharsen verder versterken. Bovendien onderstreept DSM hiermee zijn betrokkenheid om klanten te voorzien van innovatieve watergedragen producten waarmee zij kunnen voldoen aan toekomstige Europese wetgeving ten aanzien van vluchtige organische stoffen. Hiermee komt DSM een stap dichter bij de realisatie van zijn ambitie om in 2010 in het kader van de strategie Vision 2010 1 miljard euro aan omzet te genereren uit innovaties.”

 

DSM NeoResins+

DSM NeoResins+ is een wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve specialty-harsen die aansluiten op de behoeften van de verfindustrie en de grafische sector. DSM NeoResins+ heeft 1200 medewerkers en zeven productielocaties: in Frankfort en Wilmington (VS), Shunde (China), Hoek van Holland en Waalwijk (Nederland), Meppen (Duitsland) en Parets (Spanje). De onderneming richt zich op het vervullen van klantenbehoeften en beschikt daartoe over vijf Application and Research & Technology Centers: in Wilmington (VS), Sjanghai en Shunde (China), Parets (Spanje), Waalwijk en Zwolle (Nederland). Al deze centra worden ondersteund vanuit drie Customer Service Centers: in Wilmington (VS), Shunde (China) en Waalwijk. Het hoofdkantoor van DSM NeoResins+ bevindt zich in Waalwijk.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.