Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hagemeyer geeft update derde kwartaalcijfers

Hagemeyer geeft update derde kwartaalcijfers
23 okt 2007 om 09:47

Hagemeyer maakte vanochtend een update inzake zijn derde kwartaalcijfers openbaar. In het derde kwartaal van 2007 bedroeg de netto-omzet voor de groep 1.628 miljoen euro tegen 1.580 miljoen euro het zelfde kwartaal een jaar eerder. Dit is een stijging van 48 miljoen euro. De autonome omzetgroei voor de groep bedroeg dit kwartaal 3,2 procent, in het derde kwartaal 2006 was dit nog 12,3 procent.


Autonome omzetgroei Business Units

De autonome omzetgroei voor de Professional Products en Services (PPS) activiteiten over het derde kwartaal 2007 bedroeg 2,8 procent tegen 3,5 procent een kwartaal eerder. In het derde kwartaal 2007 werd de omzetgroei van PPS niet langer beïnvloed door prijsstijgingen van koperkabel. Dit leidde tot significant lagere groeipercentages in vergelijking tot 2006. De autonome omzetgroei van de ACE activiteiten steeg van 3,7 procent naar 9 procent in het derde kwartaal.


CEO Hagemeyer

Rudi de Becker, CEO: "Wij behaalden in het derde kwartaal een solide omzetontwikkeling, ondanks het feit dat de vergelijkingsbasis van vorig jaar werd gedreven door extreme prijsstijgingen van koperkabel. Naast het vergroten van de omzet, blijven wij met succes werken aan het verbeteren van brutomarges, het verlagen van kosten en een efficiënter gebruik van werkkapitaal. Wij verwachten onze PPS ROIC doelstelling van 9 procent voor dit jaar te behalen. Met de voortgezette uitvoering van onze strategie hebben we er vertrouwen in dat onze doelstelling van een PPS ROIC van 11 tot 15 procent in 2009 zal worden behaald.”

Bod Sonepar

Hagemeyer ontving op 9 oktober 2007 een ongevraagd bod van Sonepar. Hagemeyer herhaalt dat de indicatieve prijs van 4,25 euro in contanten per aandeel de onderneming significant onderwaardeert.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.