Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs positief het weekend in

Amsterdamse beurs positief het weekend in
5 okt 2007 om 17:04

De Amsterdamse beurs zal vandaag in het groen sluiten. Zowel de AEX, die nu op 545,98 punten staat, als de AMX boeken een winst, respectievelijk 0,78 en 0,59 procent. Belangrijkste reden voor de positieve stemming, is de opening van de beurzen in Amerika. Gesteund door een gunstig banenrapport over augustus, opende de belangrijkste indices hoger.

 

In het nieuws

Vandaag werd bekend gemaakt door Barclays dat het zijn bod op ABN AMRO intrekt. De Nederlandse bank betaalt een break fee van 200 miljoen euro en wacht nu op het consortium. De drie banken, RBS, Santander en Fortis, wier aanmeldtermijn vandaag om 15.00u afliep, zullen volgende week laten weten hoeveel aandelen er zijn aangemeld. Na sluiting van de termijn werd overigens besloten de handel in ABN AMRO stil te leggen.

 

Ahold liet vandaag weten zijn geschil met de oud topmannen Van der Hoeven en Meurs te hebben geschikt. Beide mannen betalen een fiks bedrag. Sportwagenfabrikant Spyker is nu definitief af van zijn Formule-1 team, en kreeg teven te horen dat de VEB zijn pijlen op het concern richt. Tot slot beleefde beursnieuweling Arseus een redelijk start. Er was, met name in Brussel, veel handel. Uiteindelijk sloot het aandeel iets lager dan de openingskoers.

 

Stijgers en dalers

Grootste stijger vandaag is Hagemeyer, ondanks een melding van de AFM dat het de recente koersstijging nader gaat bekijken. Het fonds won vandaag ruim 12 procent.  Andere stijgers zijn vastgoedfondsen Wereldhave (+5%) en Corio (+3,7%). Tot slot pakken ook Corporate Express en USG People ruim 3,5 procent. 

 

Grootste verliezers vandaag, dat wil zeggen meer dan 1 procent, zijn Aalberts Industrie, Bam en Vopak.

 

Europa en Amerika

In Europa en Amerika staan, net als in Amsterdam, alle lichten op groen. De Franse Cac noteert een winst van 0,55 procent en de Duitse Dax net iets beter, met een winst van 0,58 procent.

 

In Amerika staat de Dow Jones-index op 14.043 punten, een winst van 0,49 procent. De Nasdaq en de S&P500 winnen respectievelijk 0,99 en 0,59 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.