Accsys 18 september naar beurs Amsterdam

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 04 september 2007

Het Britse bedrijf heeft reeds een notering in Londen

Accsys Technologies, een Brits technologiebedrijf, wil op 18 september haar debuut maken op de Amsterdamse beurs. De onderneming biedt maximaal 5 miljoen nieuwe aandelen aan, tegen een waarde van 0,01 euro per stuk. Tevens maken aandeelhouders 10 miljoen bestaande aandelen vrij verhandelbaar.

 

De inschrijvingsperiode vindt plaats van 4 tot en met 17 september. De definitieve prijs van het aandeel Accsys zal te zijner tijd, op basis van een bookbuilding systeem, worden vastgesteld. Fortis begeleid de beursgang.

 

Accsys wil het leeuwendeel van de opbrengst onder meer aanwenden om haar activiteiten in Arnhem uit te breiden. De onderneming heeft een grote Nederlandse tak en wil met een beursnotering aan het Damrak haar Nederlandse activiteiten benadrukken. Tevens denken de Britten hun aandeelhouderswaarde daarmee te verbeteren.

 

Accsys ontwikkelt ondermeer een technologie om houtvezels te modificeren om in de toekomst de productie van verschillende paneelproducten mogelijk te maken, bijvoorbeeld voor de botenbouw en architectuur. De kernactiviteit van het bedrijf is het produceren en uitlicenseren van Accoya, waarvoor het een productiefaciliteit in Arnhem heeft.

Bron: Emissies.com

Geef een reactie