Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX maakt verliezen deels goed

AEX maakt verliezen deels goed
13 aug 2007 om 17:22

In de financiële wereld kleurden de borden vandaag massaal groen. Na de malaise van vorige week, wegens de crises op de Amerikaanse hypotheekmarkt en de kredietmarkten, herstelden de beurzen zich vandaag sterk. De AEX maakt, mede onder invloed van gestegen detailhandelsverkopen in de VS en het extra geld dat de ECB, bovenop de reeds vrijgegeven 155 miljard euro, in de markt pompt, een winst van 2 procent op 512,06 punten. De Midkap deed het nog beter, met een plus van 2,13 procent.

In het nieuws

Het leidende beursnieuws was vandaag de overname van ICI door Akzo Nobel. Met instemming van de leiding van het Britse verfbedrijf doet het Nederlandse chemieconcern een bod van 11,8 miljard euro, oftewel 670 pence per aandeel. De koers van het aandeel Akzo Nobel reageerde echter nauwelijks: +0,83%.

Ander belangrijk nieuws was dat minister van financiën Bos de zogenoemde 'verklaring van geen bezwaar' gaat afgeven. Hiermee geeft de overheid goedkeuring aan Barclays voor de overname van ABN AMRO. Arcadis deed een overname in Engeland.

Stijgers en dalers

In de AEX waren de rollen totaal omgedraaid ten opzichte van vorige week. TomTom (+6,2%) was de grote winnaar, waar Rodamco (-2,8%) flink verloor. Corporate Express was de grootste verliezer: min 4,5 procent. De financials waren weer in trek: Aegon mocht 3,6 procent bijschrijven, ING, ABN Amro en Fortis lagen er ook goed bij. In de AMX herstelden Boskalis (+7,9%), Océ (+6,7%) en ASMI (+6%) van de beroerde afgelopen week.

Europa en Amerika

De AEX liep in de pas bij de rest van Europa. De CAC40 won 1,94 procent, waar de DAX een iets bescheidener plus van 1,6 procent liet zien. Onder impuls van de eerder genoemde cijfers kwamen de beurzen overzees prima van het blok. De Dow Jones stond na anderhalf uur handel 0,28 procent in de plus op 13.277,01 punten. De Nasdaq (+0,41%) en de S&P 500 (+0,51%) volgden het goede voorbeeld.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.