Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BAM nieuwe financieringsfaciliteiten

BAM nieuwe financieringsfaciliteiten
6 aug 2007 om 10:36

Koninklijke BAM Groep maakt vandaag bekend dat het vernieuwde financieringsfaciliteiten ter waarde van 750 miljoen euro heeft ondertekend:

–  Nieuwe 550 miljoen euro senior kredietfaciliteit.

–  Verhoging en verlenging bestaande achtergestelde lening tot 200 miljoen.

–  Continuering bilaterale kredietlijnen van 155 miljoen.

–  Stevig financieel fundament onder strategie.

 

Reden voor nieuwe financiering

BAM heeft haar financieringsstructuur verder versterkt door ondermeer een nieuwe gecommitteerde financieringsfaciliteit ter hoogte van 550 miljoen euro af te sluiten. De faciliteit zal gedeeltelijk worden gebruikt om bestaande ongecommitteerde bilaterale kredietlijnen af te lossen. De kredietfaciliteit kan worden gebruikt voor zowel de gebruikelijke werkkapitaalfinanciering als alle andere voorkomende activiteiten. De looptijd van de faciliteit is 5 jaar.

 

Naast de senior faciliteit verlengt BAM ook de looptijd van haar bestaande achtergestelde lening van 150 miljoen euro met 2 jaar, tot 2013, onder gelijktijdige verhoging met 50 tot 200 miljoen euro. Daarnaast zijn de overige condities verbeterd. Gelijktijdig zijn de financiële ratios van de bestaande achtergestelde lening aangepast aan zowel de huidige financiële structuur van BAM als de huidige internationale accountingstandaarden. Voor de senior faciliteit gelden dezelfde ratios.

 

Naast de gecommitteerde lange termijn faciliteiten behoudt BAM 155 miljoen aan bilaterale kredietfaciliteiten. De bankengroep voor de faciliteiten bestaat uit relatiebanken die in BAMs thuismarkten een belangrijke positie innemen. BAM vertrouwt met deze structuur haar bedrijfsvoering en strategie de komende jaren optimaal te kunnen ondersteunen.

 

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.