Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nutreco investeert 24 miljoen in Noorwegen

Nutreco investeert 24 miljoen in Noorwegen
26 jun 2007 om 09:45

Nutreco maakt vandaag bekend dat het 24 miljoen euro investeert in de uitbreiding van de productiecapaciteit voor visvoer in Noorwegen. Skretting, de visvoerdivisie van Nutreco, heeft vandaag een investering van 24 miljoen euro aangekondigd in de uitbreiding van de productiecapaciteit van de Averoy visvoerfabriek in het middenwesten van Noorwegen. Deze investering stelt Skretting in staat om tegemoet te komen aan de toekomstige marktvraag naar kwaliteitsvisvoer vanuit de internationale aquacultuursector, het snelstgroeiende voedingsmiddelensegment ter wereld.

Met behulp van een nieuwe opslagplaats voor eindproducten, verbeterde havenfaciliteiten en extra opslagruimte voor grondstoffen zal het logistieke proces worden verbeterd en de doelmatigheid worden verhoogd. Daarnaast worden op basis van nieuwe productietechnologieën meer mogelijkheden voor productontwikkeling gecreëerd, waarbij ondersteuning zal worden geboden door de wereldwijd opererende researchtak van Skretting in Noorwegen, het Aquaculture Research Centre (ARC).

Tot juni 2008 wordt de productiecapaciteit met 60.000 ton opgevoerd tot 240.000 ton. Skretting overweegt om na deze investering van EUR 24 miljoen de productiecapaciteit vanaf juni 2008 met nog eens 100.000 ton uit te breiden.

De investering in de fabriek in Averoy volgt op de upgrading van Skrettings visvoerfabriek in Stavanger eerder dit jaar. Skretting Norway beschikt in totaal over drie productievestigingen en zal daarmee in juni volgend jaar de grens van 500.000 ton productie op jaarbasis overschrijden. Skretting is de belangrijkste speler op de wereldmarkt voor zalmvoer en beschikt over 15 productiefaciliteiten in de belangrijkste viskweekgebieden in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. Skretting produceerde in 2006 circa 1,3 miljoen ton geëxtrudeerd droog visvoer voor meer dan 50 verschillende soorten kweekvis. Hiervan was driekwart bestemd voor zalm en zeeforel. De overige 25% betrof voer voor andere vissoorten zoals forel, zeebaars, zeebrasem, tarbot, yellowtail, barramundi, paling en kabeljauw.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.