Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uni-Invest kondigt beursgang aan

Uni-Invest kondigt beursgang aan
6 jun 2007 om 11:27

Uni-Invest N.V., eigenaar en beheerder van commercieel vastgoed in Nederland, kondigt vandaag de voorgenomen beursgang aan van haar aandelen op Eurolist Amsterdam en haar voornemen zich te kwalificeren als fiscale beleggingsinstelling. Op 19 juni verwacht het bedrijf haar eerste notering. De introductieprijs van het aandeel zal liggen tussen de euro 13,00 en euro 15,50.
De plaatsing omvat maximaal 24.051.417 nieuwe gewone aandelen uit te geven door Uni-Invest en maximaal 1.911.606 bestaande gewone aandelen aan te bieden door vijf van haar bestaande aandeelhouders, de Rembrandt I – V S.à.r.l fondsen, welke ieder indirect aangestuurd worden door een general partner die gelieerd is aan Lehman Brothers Inc.



Besteding van de opbrengsten
Uni-Invest wil de opbrengst van de plaatsing primair gebruiken om haar schulden te verlagen tot een niveau teneinde te kwalificeren als een fiscale beleggingsinstelling en toekomstige groei te financieren door acquisities van kantoren en industrieel vastgoed.


Running partners
Lehman Brothers en Morgan Stanley zijn aangewezen als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners in het kader van de plaatsing. JP Morgan is Co-Bookrunner en Kempen & Co is Co-Lead Manager.De inschrijfperiode van het aandeel start op 7 juni om 9.00 uur en loopt tot 18 juni 16.00 uur.



De onderneming
Uni-Invest is een vastgoedbeleggingsfonds dat vanaf haar oprichting in 1924 tot 2003 was genoteerd op Euronext in Amsterdam. In 2002 is Uni-Invest door een consortium onder leiding van Lehman Brothers Real Estate Partners gekocht. Uni-Invest richt zich met regionale teams op de verhuur van betaalbare kantoren en bedrijfsruimten in heel Nederland. De portefeuille heeft een omvang van ongeveer 300 objecten met een waarde van circa €1,5 miljard, opgebouwd uit voornamelijk kantoren en bedrijfsruimten.



Top van de onderneming
Jack Bakker, CEO van Uni-Invest: “Ik ben zeer verheugd met de voorgenomen notering omdat dit een belangrijke stap voorwaarts betreft in Uni-Invest’s voortschrijdende groeiplannen. De IPO zal Uni-Invest in staat stellen om haar unieke vastgoed beheer- en verhuurstrategie actief voort te zetten in de Nederlandse commerciële vastgoedmarkt met een fiscaal efficiënte structuur.”
Mark Newman, Voorzitter van de Raad van Commissarissen: “De onderneming is veranderd en verkeert in een goede positie om te profiteren van de aantrekkelijke macro- economische ontwikkelingen van de Nederlandse kantorenvastgoedmarkt. Wij ondersteunen de groeistrategie van Uni-Invest.



Opmerkelijke geschiedenis Uni-Invest
Richard Homburg gaf van 1991 tot 2002 leiding aan vastgoedbedrijf Uni-Invest. De vastgoedonderneming werd eind 2002 van de beurs gehaald na een overname van bijna 900 miljoen euro door De Merwede Groep, eigendom van Jan Dirk Paarlberg. Uni-Invest had op dat moment een geschiedenis van 78 jaar op de Amsterdamse beurs. Het afscheid van Homburg bij Uni-Invest ging niet zonder slag of stoot. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) maakte onder aanvoering van directeur Peter Paul de Vries de nodige bezwaren. Homburg zou voor zichzelf een (te) riante regeling hebben getroffen. Een regeling die volgens De Vries nadelig zou uitpakken voor de aandeelhouders. Inmiddels heeft Homburg een eigen vastgoedfonds (Homburg Invest), genoteerd op de beurs van Amsterdam en Toronto.



Samenvattend
· Uni-Invest zal worden genoteerd op Eurolist by Euronext Amsterdam om toekomstige groei mogelijk te maken
· Uni-Invest is voornemens te kwalificeren als fiscale beleggingsinstelling
· Bandbreedte prijs per gewoon aandeel: van €13,00 tot en met €15,50
· Plaatsing van maximaal 24.051.417 gewone aandelen, hetgeen resulteert in een vrije verhandelbaarheid (‘free-float’) van Uni-Invest van meer dan 50% voor uitoefening van de overtoewijzingsoptie
· Inschrijfperiode: vanaf 09:00 (CET) op 7 juni tot 16:00 (CET) op 18 juni 2007
Verwachte eerste handelsdag op Eurolist by Euronext Amsterdam: 19 juni 2007


U kunt e.e.a. nalezen op: www.uniinvest.nl en www.veb.net




 


 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.