Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AMT 20 juni naar de beurs

AMT 20 juni naar de beurs
6 jun 2007 om 10:46

Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) maakt binnenkort haar opwachting aan de beurs van Amsterdam. Dat maakte de biofarmaceutische onderneming vandaag bekend. AMT wil maximaal 5 miljoen nieuwe aandelen plaatsen tegen een introductieprijs van 8 tot 10 euro. De inschrijving is vandaag begonnen en loopt nog tot 19 juni a.s..


Op 22 mei kondigde AMT de beursaspiraties middels een persbericht reeds aan. Met het nieuw verworven kapitaal wil AMT producten ontwikkelen en in de markt zetten.


AMT ontwikkelt zes verschillende geneesmiddelen. Het topproduct AMT-011 is bedoeld om metabolische afwijkingen te bestrijden. AMT denkt rond de volgende jaarwisseling het middel in Europa te kunnen introduceren, daarna zal de medicijnontwikkelaar het lanceren in de Verenigde Staten en Japan.


AMT werd in 1998 opgericht door onderzoekers van het AMC in Amsterdam. Het houdt zich bezig met het ontwikkelen van gentherapieën voor zeldzame ziektes. Het is gevestigd op het terrein van het AMC en heeft 40 werknemers.


Onderzoeksbureau Ernst & Young maakte vorige week in het ’the Global Biotechnology Report 2007′ bekend dat de biotechnologiesector wereldwijd aan een opmars bezig is. De winstgevendheid in de biotechnologiesector komt binnen bereik dankzij sterke pijplijnen, succesvolle producten, recordfinancieringen en grote omzetten.


Onderzoeker Pieter Lucas: “In de Verenigde Staten doet de sector het beter dan ooit en het succesverhaal breidt zich duidelijk uit naar andere delen van de wereld, vooral naar Europa. De tijd zal leren of deze tendensen blijvend zijn, maar er is reden voor optimisme. Innovaties worden beloond met recordomzetten en ongekende premies bij fusies en overnames.”


Over Nederland meldt het rapport: Nederland is traditioneel een belangrijke speler in de biotechnologiesector. Dankzij een sterke oorsprong van traditionele biotechnologie, chemische en landbouwscheikundige industrie bezit Nederland een groot aandeel kleine agrarische- en industriële biotechondernemingen. In Nederland bevinden zich 82 biotechondernemingen. Ook de Nederlandse biotechbedrijven ontwikkelden zich goed. Octoplus kreeg een beursnotering op Euronext. Pharming is in het registratieproces voor haar nieuwe produkt Rhucin tegen acute aanvallen van Hereditary Angioedema, een ziekte die gekarakteriseerd wordt door pijnlijke zwellingen. Crucell deed van zich spreken door de overname van het Zwitserse Berna Biotech en SBI Vaccin uit Zweden.



Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.