Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM verkoopt Canadese fabriek

DSM verkoopt Canadese fabriek
4 jun 2007 om 10:35

Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat AstraZeneca (LSE: AZN, NYSE: AZN) de fabriek van DSM Biologics Inc in Montreal (Canada) voor de productie van biologische geneesmiddelen heeft overgenomen. Deze transactie levert DSM een bescheiden boekwinst op.

De fabriek, met een oppervlakte van ruim 6.000 m2, zal ten behoeve van het gehele AstraZeneca-concern kandidaat-geneesmiddelen op basis van antistoffen produceren voor klinisch onderzoek. Er wordt nu een begin gemaakt met de herstart van de fabriek. AstraZeneca wil in 2009 op volle capaciteit gaan produceren.

Leendert Staal, President en CEO van DSM Pharmaceutical Products, gaf het volgende commentaar: “We zijn zeer verheugd over deze transactie, die de afronding vormt van een belangrijke strategische stap voor onze onderneming .”

DSM maakte in december 2005 bekend dat de fabriek in Montreal uit bedrijf werd genomen in het kader van de strategie voor DSM Biologics. De kern van deze strategie is het ontwikkelen en uitlicentiëren van een nieuw productietechnologieplatform op basis van de PER.C6® humane cellijn, in een joint venture met het Nederlandse biotechbedrijf Crucell N.V (Euronext, NASDAQ: CRXL). DSM en zijn partner Crucell maakten onlangs bekend dat zij met het PER.C6® technologieplatform een doorbraak hebben gerealiseerd op het gebied van productierendement. Bij de fermentatie van monoklonale antistoffen werd een rendement van 10 g/L bereikt. De beide partners gaven aan dat zij op korte termijn door middel van verdere ontwikkeling een rendement van 20g/L willen bereiken.

Leendert Staal vervolgt: “We zijn sterk gericht op technologie-ontwikkeling en hebben onlangs samen met onze partner Crucell Percivia opgericht, een nieuw bedrijf in Cambridge (Massachusetts, Verenigde Staten), dat zich volledig richt op het ontwikkelen van het PER.C6® platform. We ontwikkelen onze fabriek in Groningen tot een center of excellence voor de opschaling en toepassing van nieuwe PER.C6 technologieën. De fabriek in Montreal paste niet in die strategie.”

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.